ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Χάλκινο μετάλλιο η Κατερίνα Σαράντη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παρατριάθλου

Χάλκινο μετάλλιο η Κατερίνα Σαράντη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παρατριάθλου

ο χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία PTWC2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τριάθλου που διεξήχθη στο Όλστιν της Πολωνίας, κατέκτησε η Κατερίνα Σαράντη. Στην πρώτη επίσημη αποστολή εθνικής ομάδας, μετά από πολλά χρόνια και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που είχαν ως αποτέλεσμα το τρίαθλο να μετατραπεί σε… δίαθλο (με επιπλέον 2.5 χιλιόμετρα τρεξίματος), η Σαράντη κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά της σε 1:21:44 και να να βρεθεί στο βάθρο των νικητριών.

Ακόμα ο Αχιλλέας Σταματιάδης κατετάγη 5ος στην κατηγορία PTS3 με 01:07:43, ενώ το ελληνικό δίδυμο στην κατηγορία PTVI2 ανδρών, αποτελούμενο από τους Γεράσιμο Λιγνό/Γρηγόρη Σουβατζόγλου, κατέλαβε την 11η θέση με 55:18. Όσον αφορά στον Δημήτρη Οικονόμου (PTS5) κατετάγη 14ος σε μια άκρως ανταγωνιστική κατηγορία (όπως κι αυτή του Λιγνού).

«Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παρατριάθλου ολοκληρώθηκε και παράλληλα η πρώτη επίσημη αποστολή εθνικής ομάδας ύστερα από πολλά χρόνια τριαθλητικής αδράνειας. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή, το τρίαθλο μετατράπηκε σε δίαθλο, με το κολύμπι να αντικαθίσταται από επιπλέον 2.5 χιλιόμετρα τρεξίματος πριν από τον ποδηλατικό σκέλος. Αυτή η συνθήκη δεν ευνόησε αγωνιστικά το ελληνικό σύνολο, το οποίο αποτελείται από δυνατούς κολυμβητές. Ωστόσο οι αθλητές μας κατάφεραν να κάνουν δυνατό αγώνα και να εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα και την ομοσπονδία μας, όλοι τους στο διεθνές τους ντεμπούτο. Το μέλλον ανήκει στους τριαθλητές μας και σε βάθος χρόνου θα ανέβει το επίπεδο σε εθνικό και διεθνές στερέωμα. Είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια και το ήθος όλων των αθλητών της εθνικής ομάδας», δήλωσε στο επίσημο site της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Άρης Μαυρόπουλος.

Τελευταία άρθρα Αμεα

Video Αμεα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.