fbpx

Ασημένιο μετάλλιο η Ποιμενίδου στο Ολυμπιακό τόξο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τοξοβολίας

Ασημένιο μετάλλιο η Ποιμενίδου στο Ολυμπιακό τόξο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τοξοβολίας

Η εντυπωσιακή πορεία της Δωροθέας Ποιμενίδου στο Ολυμπιακό τόξο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τοξοβολίας που φιλοξενείται στην Ρώμη, ολοκληρώθηκε σήμερα με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Στον τελικό του αγωνίσματος, η 4η Παραολυμπιονίκης του Τόκιο και Νο-6 στον κόσμο, βρέθηκε να προηγείται με 2-0, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στην ευστοχία της Ιταλίδας Ελισαμπέτα Μίνιο, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 2-6 και να κατακτήσει την δεύτερη θέση.

Η Ποιμενίδου είχε προκριθεί στον τελικό μετά από δύο πύρρειες νίκες στους αγώνες κατάταξης και συγκεκριμένα με 6-5 επί της Βρετανίδας Τέιλορ Χέιζελ στα προημιτελικά και με 6-4 επί της Μιλένα Ολζέφσκα από την Πολωνία στον αγώνα για την είσοδό της στον τελικό.

«Μετά από έναν πολύ δυνατό αγώνα η Δωροθέα κατέκτησε την δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο γεμίζοντας μας με χαρά και υπερηφάνεια. Οπλισμένη με πολύ υπομονή επιμονή, πειθαρχία,και σεβασμό κατάφερε να φτάσει στον στόχο που είχαμε ορίσει από την αρχή της χρονιάς. Επόμενος στόχος μας είναι ένα μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 και φυσικά η πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς του 2024. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πρόεδρο, το Δ.Σ και τους τεχνικούς συμβούλους της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ για την εμπιστοσύνη και βοήθεια τους στην επίτευξη του στόχου μας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον συνοδό της αποστολής τον Γιώργο Καλογιαννιδη για όλη του την προσπάθεια που κατέβαλε στον συγκεκριμένο αγώνα», δήλωσε στο επίσημο site της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αλέξανδρος Νασούλας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ