ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Σε απόγνωση οι Βρετανοί αθλητές

Σε απόγνωση οι Βρετανοί αθλητές

Η βρετανική ομοσπονδία επιβεβαίωσε ότι οι αθλητές δεν λαμβάνουν πλέον επιχορήγηση από το World Class Programme.

Σε αναζήτηση οικονομικής στήριξης βρίσκονται οι αθλητές του αλπικού σκι, του σκι αντοχής και των βορινών αθλημάτων ΑμΕΑ καθώς δεν βρίσκονται πλέον στη λίστα επιχορηγήσεων του World Class Programme όπως ανακοίνωσε η βρετανική ομοσπονδία χιονοδρομιών, μόλις λίγους μήνες μετά από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου όπου ο Ντέιβ Ράιντινγκ ήταν ο σημαιοφόρος της βρετανικής αποστολής στην τελετή έναρξης και η Τσάρλι Γκεστ, επίσης από το αλπικό σκι, σημείωσε το καλύτερο αποτέλεσμα για μία Βρεετανίδα σκιέρ τα τελευταία 33 χρόνια.

 Το βρετανικό υπουργείο αθλητισμού αποφάσισε στο πλαίσιο των περικοπών του World Class Programme να μην στηρίζει οικονομικά τα παραπάνω αθλήματα ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2026 και πλέον αναζητείται ένα ποσό των 800.000 λιρών μέσα στις επόμενες οκτώ εβδομάδες για να καλυφθεί το κενό στον προϋπολογισμό. «Αγωνίζομαι στο αλπικό σκι, προπονούμαι εδώ και 17 χρόνια και σκέφτομαι ότι δεν θέλω αυτό να είναι το τέλος, δεν μπορεί αυτό να είναι το τέλος», είπε η Τσάρλι Γκεστ. Από την πλευρά της η βρετανική ομοσπονδία χιονοδρομιών αποφάσισε να ασκήσει έφεση ωστόσο η απόφαση αναμένεται να βγει μετά τις 30 Σεπτεμβρίου.

Τελευταία άρθρα Αμεα

Video Αμεα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.