ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Greek Para Open 2022 στην Κεφαλονιά (vid)

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Greek Para Open 2022 στην Κεφαλονιά (vid)

Βρισκόμαστε 2 εβδομάδες μακριά από την έναρξη του 1ου διεθνούς τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για άτομα με αναπηρίες στην Ελλάδα, που θα φιλοξενήσει η Κεφαλονιά από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, οι αγώνες του ITTF Fa20 Greek Para Open 2022 θα πραγματοποιηθούν στο Αργοστόλι, στο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης», και είναι μέρος από το καλεντάρι του Para Table Tennis της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Στον αγώνα συμμετέχουν 155 αθλητές από 30 χώρες και τα βλέμματα όλων θα στραφούν στο νησί του Ιονίου αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα που φιλοξενεί μεγάλη διοργάνωση για ΑμεΑ μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2004 στην Αθήνα.

Συνδιοργανωτές του τουρνουά είναι η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Περιφερειακή ενότητα Κεφαλονιάς Ιθάκης, ο Δήμος Αργοστολίου και η ΕΦΟΕΠΑ. Στο νησί εδρεύει ο ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, που στη μικρή ιστορία του έχει ήδη καλή δραστηριότητα στο άθλημα, φροντίζει για τη διάδοσή του και συνέβαλε στην ανάληψη των αγώνων.

Διευθυντής τουρνουά είναι ο Πολυχρόνης Πολίτσης, νυν προπονητής του ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, τέως ομοσπονδιακός, καθώς και πρώην πρωταθλητής Ελλάδας στα άτομα με αναπηρίες.

Τα αγωνίσματα που θα λάβουν μέρος είναι τα εξής: Απλό ανδρών (στις κλάσεις από 1 έως 11) Απλό γυναικών (στις κλάσεις από 1 έως 11) Διπλό ανδρών (κλάσεις MD4, MD8, MD14, MD18, MD22). Διπλό γυναικών (κλάσεις WD5, WD10, WD14, WD20, WD22) Διπλό μικτό ανδρών-γυναικών (κλάσεις XD4, XD7, XD10, XD14, XD17, XD20, XD22).

Τα αγωνίσματα του απλού θα διεξαχθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και τη 1 Οκτωβρίου, ενώ τα διπλά σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και το διπλό μικτό, στις 1-2 Οκτωβρίου. Οι κληρώσεις θα διενεργηθούν την παραμονή της έναρξης του τουρνουά, ενώ η κατηγοριοποίηση για αθλητές ή αθλήτριες θα γίνει στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις ώστε οι διοργανωτές να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών και για αυτό το λόγο δημοσιεύθηκε ένα promo βίντεο για την διαφήμιση του τουρνουά. Δείτε το video στο παρακάτω λινκ:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fefoepa%2Fvideos%2F2062247503959697%2F&show_text=false&width=560&t=0

Τελευταία άρθρα Αμεα

Video Αμεα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.