fbpx

Κουλούμουγλου: «Έχω περισσότερα να δώσω και μπορώ, δεν είμαστε στο 100%»

Κουλούμουγλου: «Έχω περισσότερα να δώσω και μπορώ, δεν είμαστε στο 100%»

Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Πασχάλης Κουλούμουγλου στην κατηγορία των 59 κιλών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Άρσης Βαρών σε πάγκο στην Τιφλίδα της Γεωργίας, σηκώνοντας συνολικά 512 κιλά.

Ο Έλληνας αρσιβαρίστας τραυμάτισε τον ώμο του πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, αλλά μη θέλοντας να μείνει εκτός της μεγαλύτερης διοργάνωσης των τελευταίων πέντε ετών, αγωνίστηκε με το κόστος να επιδεινώσει τον τραυματισμό του.

Όταν πήγε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών του 2021 στην Τιφλίδα τρεις μήνες αργότερα, ο τραυματισμός ήταν ακόμα πιο επώδυνος και τερμάτισε στην μακρινή 20η θέση στους άνδρες μέχρι 59 κιλά.

Στη συνέχεια, ο Κουλούμογλου πήρε οκτώ μήνες άδεια από τις προπονήσεις και έκτοτε άρχισε να χτίζει σιγά-σιγά τις δυνάμεις του.

Το Ευρωπαϊκό του 2022 ήταν η πρώτη του μεγάλη διοργάνωση και κατάφερε να κάνει τρεις καθαρές άρσεις με καλύτερη επίδοση τα 175 κιλά, η οποία, όπως λέει, απέχει ακόμη πολύ από τις πλήρεις δυνατότητές του.

«Ήμουν εκτός προπόνησης περίπου οκτώ μήνες, οπότε είναι πολύ σημαντικό που επέστρεψα σε αυτή τη διοργάνωση και κράτησα τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, όπως και το 2018. Έχω περισσότερα να δώσω και μπορώ, σίγουρα, να τα πάω καλύτερα. Δεν είμαστε στο 100%», δήλωσε ο Κουλουμόγλου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ