fbpx

Δημήτρης Ιωαννίδης: «Η ομάδα λειτούργησε άψογα στη Τιφλίδα κι αυτό δείχνει ότι γίνεται σοβαρή δουλειά»

Δημήτρης Ιωαννίδης: «Η ομάδα λειτούργησε άψογα στη Τιφλίδα κι αυτό δείχνει ότι γίνεται σοβαρή δουλειά»

Με τρία μετάλλια επέστρεψε η Ελληνική αποστολή από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών σε πάγκο, που διοργανώθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Συγκεκριμένα, ο Πασχάλης Κουλούμουγλου στην κατηγορία των 59 κιλών κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο. Ο Δημήτρης Μπακοχρήστου μπήκε στην δεύτερη θέση του βάθρου στην κατηγορία των 54 κιλών, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Χριστίνα Παβίτσου στα 79 κιλά.

Για τις επιτυχίες αυτές μίλησε ο Ομοσπονδιακός προπονητής άρσης βαρών σε πάγκο, Δημήτρης Ιωαννίδης, λέγοντας: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ελληνική παρουσία στη διοργάνωση. Τα περισσότερα παιδιά κατάφεραν να πάρουν μετάλλιο κι αυτό δείχνει ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Συνολικά σε Ευρωπαϊκό και Όπεν συγκεντρώσαμε 17 μετάλλια. Το Ευρωπαϊκό της Τιφλίδας είχε το βλέμμα και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Το τοπίο των ελληνικών προκρίσεων άρχισε να φαίνεται, αφού με τα τωρινά δεδομένα και ένα μήνα πριν από το Παναφρικανικό, μέσα στις πρώτες οκτάδες των κατηγοριών τους είναι οι Μπακοχρήστος, Κουλούμογλου, Δήμου και Μωϋσιάδης. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα των τελευταίων μηνών και πλέον με πιο καθαρό βλέμμα ρίχνουμε την προσοχή μας στο Παγκόσμιο από το οποίο ουσιαστικά θα κλειδώσουν και οι προκρίσεις. Η ομάδα λειτούργησε άψογα στη Τιφλίδα κι αυτό δείχνει ότι γίνεται σοβαρή δουλειά. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και νομίζω ότι επιστρέφουμε στην Ελλάδα με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη».

Στην συνέχεια ευχαρίστησε όσους βοηθούν καθημερινά το άθλημα της άρσης βαρών σε πάγκο, τονίζοντας: «Ευχαριστούμε την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ αλλά και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή που βρίσκονται δίπλα μας σε όλη τη διαδρομή. Η βοήθειά τους είναι σημαντική για την καλύτερη δυνατή συγκομιδή προκρίσεων ενόψει του Παρισιού το 2024»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ