ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Απαντά στους αμφισβητίες της η Κοξ

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Απαντά στους αμφισβητίες της η Κοξ

Η Καντίνα Κοξ αποκάλυψε ότι υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι προσποιείται την ανάπηρη και παίρνει χρήματα από την κυβέρνηση. Η Βρετανίδα, κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες σε στίβο και ποδηλασία, πάσχει από πολλαπλή σκλήρωση που επηρεάζει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.

«Ως ένας άνθρωπος που ζει με πολλαπλή σκλήρυνση δέχομαι σχόλια από ανθρώπους που λένε ότι δεν θα έπρεπε να σταθμεύω σε θέση για ανάπηρους», είπε. «Άνθρωποι μου λένε ότι δεν θέλουν να δίνουν τη θέση προτεραιότητας στην συγκοινωνία για μένα. Υπάρχουν άλλοι στα social media που λένε ότι η Καντίνα Κοξ δεν είναι ανάπηρη, δεν με πιστεύουν και λένε ότι προσποιούμαι για να παίρνω χρήματα από το δημόσιο».

 Η Κοξ, η οποία πήρε το χρυσό μετάλλιο σε στίβο και ποδηλασία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Ζανέιρο, το 2016, έγινε η πρώτη από τη Βρετανία μετά από 32 χρόνια που παίρνει μετάλλιο σε δύο διαφορετικά αθλήματα στην ίδια διοργάνωση. Στα 31 της πλέον η ίδια λέει ότι αισθάνεται πως χάνει μία μάχη έχοντας αποκαλύψει ότι ταλαιπωρείται και από διατροφική διαταραχή.

 «Στα social media πάντα χορεύω, είτε με το αμαξίδιο είτε χωρίς αυτό, χορεύω με αυτό για να δείξω πως δεν είναι όλες οι ασθένειες αυτό που πιστεύει ο κόσμος», συνέχισε η Βρετανίδα. «Κάνω βίντεο και κοινοποιώ όλα τα πράγματα που διαχειρίζομαι και δεν μπορείτε να δείτε, την «ομίχλη» στο μυαλό, τα προβλήματα με την κύστη, τον πόνο, τα προβλήματα, την έλλειψη αίσθησης στα πόδια μου. Ταλαιπωρούμαι από διατροφική διαταραχή για την οποία έχω μιλήσει ανοικτά, οπότε αυτή είναι μία πρόκληση που σε κάνει να αναρωτιέσαι για τη ζωή σου μερικές φορές».

 «Έχω αυτή την ασθένεια και η πνευματική μου υγεία επίσης υποφέρει επειδή ο κόσμος σχολιάζει την αναπηρία μου και έχεις την αίσθηση ότι δίνεις μία χαμένη μάχη. Υπάρχουν μέρες που αναρωτιέμαι γιατί παλεύω αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δίνω τη μάχη για όλους εκείνους που βρίσκονται σε αυτή τη θέση και αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει άλλος λόγος να παλεύω».

Τελευταία άρθρα Αμεα

Video Αμεα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.