ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Αλέξανδρος Ταξιλδάρης: Είναι μοναδική εμπειρία από πλευράς γνώσεων – Οι αθλητές είναι οι πρωταγωνιστές» (pics)

Αλέξανδρος Ταξιλδάρης: Είναι μοναδική εμπειρία από πλευράς γνώσεων – Οι αθλητές είναι οι πρωταγωνιστές» (pics)

Ο Παραολυμπιονίκης κολύμβησης και πρόεδρος του συλλόγου ανθρώπων με κινητικά προβλήματα και φίλων, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, αποφασίστηκε να είναι ο αρχηγός της Ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το 2024.

Αυτό, μάλιστα, αποφάνθηκε η 7η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, με τον Ταξιλδάρη να έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας και ως αρχηγός αποστολής και κατά τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

«Νιώθω πραγματικά ευεργετημένος από την εμπλοκή μου στο Πάραολυμπιακό κίνημα από την πρώτη στιγμή έως και το κλείσιμο της αθλητικής μου καριέρας μετά από 10 χρόνια. Κάνοντας απλά όσο καλύτερα μπορούσα αυτό που πραγματικά αγαπούσα, να αθλούμαι δηλαδή και να προπονούμαι, κέρδισα πολύτιμα αγαθά για τη ζωή μου, υπήρχε αναγνώριση, χρήματα, αλλά πάνω απ’ όλα αγαπημένους φίλους και φυσικά ψυχοσωματική ευεξία στην καθημερινότητά μου», είπε ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης.

«Νιώθω λοιπόν υποχρέωση όλη αυτή την θετική ενέργεια που εγώ προσκόμισα από τον χώρο, να την επιστρέψω με κάθε τρόπο στο χώρο και μέσα από αυτήν την απόφαση της ολομέλειας γίνεται με το πιο τιμητικό τρόπο που θα μπορούσα να φανταστώ

Η απόφαση για τον αρχηγό της ελληνικής Παραολυμπιακής αποστολής στο Παρίσι πάρθηκε μαζί με μία σειρά κι άλλων αποφάσεων που θέλουμε να στηρίξουν την συμμετοχή μας στους επόμενους Παρολυμπιακούς Αγώνες από πολύ νωρίς ούτως ώστε να έχουμε πρώτα απ’ όλα τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συμμετοχών σε όσο περισσότερα αθλήματα γίνεται αλλά και η ομάδα να φτάσει στο Παρίσι και να πάρει μέρος στους αγώνες όσο πιο σωστά οργανωμένη μπορεί να γίνει.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής Παραολυμπιακής επιτροπής συμμετέχουν τόσοι πρώην αθλητές σε εκτελεστικές θέσεις μαζί με πολύ έμπειρα στελέχη που αγαπούν το χώρο και πιστεύω αυτός ο συνδυασμός θα μπορέσει να υποστηρίξει τους αθλητές μας στο μέγιστο βαθμό.

Ήταν μία μοναδική εμπειρία και από πλευράς γνώσεων για μένα προσωπικά πάνω σε οργανωτικά θέματα των αγώνων αλλά και συναισθημάτων διότι παρόλο τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες υπήρχε άρτια συνοχή στην ομάδα και λειτούργησαν όλα και στα δύσκολα και στα εύκολα όπως ακριβώς έπρεπε. Αυτή μου την γνώση θα την χρησιμοποιήσω μαζί με τους συνεργάτες μου για την οργάνωση της πολύ μεγαλύτερης αποστολής στο Παρίσι.

Η δουλειά του αρχηγού της αποστολής είναι να οργανώνει όλη την ομάδα, τους τεχνικούς συμβούλους τους προπονητές το ιατρικό team προκειμένου να λύνουν τα προβλήματα που προκύπτουν ανά πάσα ώρα και να καθιστούν την συμμετοχή των αθλητών ιδανική σε όλα τα επίπεδα, όπως της προπόνησης της ξεκούρασης του φαγητού αλλά πάνω απ’ όλα της αγωνιστικής συμμετοχής! Οι πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές και οι υπόλοιποι είμαστε οι κομπάρσοι και το επιτελείο που τους συνοδεύει».

Τελευταία άρθρα Αμεα

Video Αμεα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.