fbpx

Παγκόσμιο πίστας: Τους 16 τίτλους έφτασε η Σάρα Στόρι

Παγκόσμιο πίστας: Τους 16 τίτλους έφτασε η Σάρα Στόρι

Η Βρετανίδα Σάρα Στόρι υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της στην ατομική καταδίωξη C5 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας ΑμΕΑ στο Μοντινί-λε-Μπρετονέ φτάνοντας τα 16 χρυσά στην καριέρα της. Η νίκη της ήταν σίγουρη καθώς η κάτοχος 17 χρυσών μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες ήταν μπροστά σε όλο τον αγώνα νικώντας τη Γαλλίδα Χαϊντί Γκογκέν στην έδρα της. Το βάθρο ολοκλήρωσε η Νεοζηλανδή Νικόλ Μάρεϊ.

 Η ημέρα συνεχίστηκε με επιτυχίες για τα βρετανικά χρώματα με άλλα 5 χρυσά μετάλλια. Σόφι Άνγουιν και Τζένι Χολ θριάμβευσαν στην πρώτη τους παρουσία σε παγκόσμιο πρωτάθλημα παίρνοντας το χρυσό στην ατομική καταδίωξη τάντεμ με επίδοση τριών λεπτών και 26,124 δευτερολέπτων στον τελικό νικώντας τις συμπατριώτισσές τους Λίζι Τζόρνταν και Κορίν Χολ που ήταν βραδύτερες για σχεδόν τρία δευτερόλεπτα.

 Κάτοχος δύο αργυρών μεταλλίων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Φίνλεϊ Γκρέιαμ, πήρε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ατομική καταδίωξη C3 επικρατώντας με διαφορά άνω των 6 δευτερολέπτων του Ολλανδού Ματάις Ντρεντ ενώ το χάλκινο πήρε ο Αυστραλός Ντέιβιντ Νίκολας.

 Νιλ Φάχι και Ματ Ρότεραμ πήραν δεύτερο διαδοχικό χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα καθώς υπερασπίστηκαν με επιτυχία τον τίτλο τους στα 1.000 μέτρα τάντεμ με επίδοση 59,921 δευτερολέπτων. Δεύτεροι οι επίσης Βρετανοί Τζέιμς Μπολ και Στέφαν Λόιντ με διαφορά 262 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

 Ο Σαμ Ρούντοκ πήρε τον πρώτο του τίτλο στα 1.000 μέτρα C1 νικώντας στον τελικό με διαφορά άνω του ενάμιση δευτερολέπτου τον Ισπανό Ρικάρντο Τεν Αργκίλες ενώ τρίτος ήταν ο Μοχάμαντ Γιουσόφ Χαφίζι Σαραρούντιν από τη Μαλαισία. Η Κέιτι Τοφτ έκανε έξι τα χρυσά μετάλλια για τη Μεγάλη Βρετανία και το έκανε με άνεση καθώς ήταν η μοναδική που αγωνίστηκε στα 500 μέτρα C1 και σταμάτησε το χρονόμετρο στα 47,212 δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ