ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Σπύρος Καπράλος: «Η EOE εκπροσωπεί την χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες» (vid)

Σπύρος Καπράλος: «Η EOE εκπροσωπεί την χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες» (vid)

Υπεγράφη η ανανέωση του συμφώνου συνεργασίας στη ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή), για την προώθηση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024”, την ανάδειξη της Ελληνικής Ολυμπιακής πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση της Γαλλικής γλώσσας.

Το πρόγραμμα που συνδιοργανώνουν η πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα με το Γαλλικό ινστιτούτο Ελλάδος, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, έχει σκοπό την προώθηση των αξιών του Ολυμπισμού, του πνεύματος αλληλοβοήθειας, της ανεκτικότητας της ενσωμάτωσης και της Γαλλοφωνίας.

O Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, μίλησε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στην υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας με την ΕΘΝΟΑ, τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο.

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσωπεί την χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρόσφερε στην ανθωπότητα τις οικουμενικές αξίες και συμβολισμούς που εμπεριέχουν. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία αυτών των αγώνων. Το μνημόνιο εκφράζει την επιθυμία μας να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην υλοποίηση μιας άρτιας διοργάνωσης και την υποστήριξη μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ΕΟΕ δεσμεύεται να εργαστεί από τώρα στο πλευρό σας, ώστε όλοι οι Έλληνες μαζί με τον γαλλικό λαό να βιώσουν τα δυνατά συναισθήματα που αναμβίβολα θα προσφέρουν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί αγώνες, Παρίσι 2024. Σήμερα θέτουμε μια σειρά από κοινούς στόχους, τη διάδοση των αξιών του Ολυμπισμού σε όλα τα γαλλόφωνα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, την ενίσχυση του αθλητισμού στο εκπαιδευτικό περιβάλλον, την συνεργασία μας για έναν αθλητισμό βιώσιμο και προσβάσιμο σε όλους. Χαίρομαι ειλικρινά, που βρίσκουμε σε εσάς ένα περιβάλλον που κατανοεί την σημασία του αθλητισμού, αποδίδοντας την θέση που του αξίσει στην κοινωνία.

Ευχαριστώ τον κ. Γάλλο πρέσβη, Πατρίκ Μεζονάβ, τον κ. Νικολά Ελμπαλά και την κ. Βερονίκη Βουλιέζ, για την υποστήριξη και την δέσμευση τους, στην υλοποίηση των στόχων μας. Μπορεί αυτό το μνημόνιο συνεργασίας να είναι απλά ένα έγγραφο, αλλά μαζί μπορούμε να το κάνουμε πράξη, η οποία θα βελτιώσει τις ζωές χιλιάδων νέων, όπου αποτελούν το μέλλον των δύο λαών. Ανυπομονούμε για την συνεργασία μας και ευχαριστώ όλους για την παρουσίας σας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελάκης, η πρώην Υπουργός αθλητισμού Φάνη Πετραλιά, οι Ολυμπιονίκες Άγη Κασούμη και Γιώργος Τζελίλης, η χορογράφων των τελετών της Ολυμπιακής φλόγας Άρτεμις Ιγνατίου, τα μέλη της ολομέλειας της ΕΟΕ Αντώνης Νικολόπουλος, Ιάκωβος Φιλιππούσης, Θωμάς Τόκας, Αλεξάνδρα Πάλλη, Νίκος Ξυλούρης, Δημήτρης Γεωργούλης, Γιάννης Κάπος και Θανάσης Παπαγεωργίου, η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και ο διευθυντής του ΑΣΑΕΔ Σπύρος Ανδριόπουλος.

Τελευταία άρθρα Αμεα

Video Αμεα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.