fbpx

Παγκόσμιο: Στη Νότια Κορέα ο τίτλος στη WH1

Παγκόσμιο: Στη Νότια Κορέα ο τίτλος στη WH1

Τζουνγκ-Μαν Τσόι και Τζέ-Γκουν Τζέονγκ από τη Νότια Κορέα θα αναμετρηθούν στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Τόκιο. Ο Τζέονγκ νίκησε τον Ιάπωνα Κέιτα Νισιμούρα με 21-16, 21-8 και βρίσκεται πλέον μία νίκη μακριά από τον τίτλο στην κατηγορία WH1. Αντίπαλός του θα είναι ο συμπατριώτης του, ο Τσόι, ο οποίος νίκησε 21-8, 21-10 τον Μουχαμάντ Ικχβάν Ραμλί από τη Μαλαισία.

 Ο Τζουνγκ-Τζουν Κιμ μπορεί επίσης να πάρει το χρυσό μετάλλιο για τη Νότια Κορέα περνώντας στον τελικό της κατηγορίας WH2 με τη νίκη 21-11, 21-7 επί του Τσάο Χο Γιουέν από το Χονγκ Κονγκ. Αντίπαλός του θα είναι ο Ιάπωνας Ντάικι Κατζιβάρα σε μία επανάληψη του τελικού των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο καθώς ο ντόπιος νίκησε 21-17, 21-7 τον Γερμανό Ρικ Κόρνελ Χέλμαν.

 Ο Τσέαχ Λίεκ Χου από τη Μαλαισία και ο Ντέχια Ανριμούστι από την Ινδονησία θα διεκδικήσουν τον παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία SU5 έχοντας αναμετρηθεί και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Λίεκ Χου είχε πάρει τη νίκη το καλοκαίρι του 2021 και ελπίζει να προσθέσει και τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή μετά τη νίκη με 21-13, 21-19 απέναντι στον Ινδονήσιο Σούριο Νουγκρόχο. Ο Ανριμούστι από την πλευρά του αναζητά την εκδίκηση έχοντας νικήσει τον Ιάπωνα Τάγιο Ιμάι με 21-13, 21-12.

Κάτοχος του χρυσού Παραολυμπιακού μεταλλίου στην SL4, ο Γάλλος Λουκά Μαζούρ θα αντιμετωπίσει τον Ινδονήσιο Φρέντι Σετιάβαν. Ο τελικός της κατηγορίας SL6 θα δει τον Άγγλο Τζακ Σέπαρντ και τον Τσου Μαν Κάι από το Χονγ Κονγκ να αναμετρώνται νικώντας τον Βραζιλιάνο Βίτορ Ταβάρες και τον Άγγλο Κρίστεν Κουμπς αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ