fbpx

Παγκόσμιο: Βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ της η Βαντοβίτσοβα

Παγκόσμιο: Βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ της η Βαντοβίτσοβα

Κάτοχος τεσσάρων χρυσών μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Βερόνικα Βαντοβίτσοβα πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ φτάνοντας στο πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στη διοργάνωση που διεξάγεται στο Αλ Αϊν.

 Η Σλοβάκα πήρε 255,2 πόντους στον τελικό απέναντι στην κάτοχο του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τη Βρετανίδα Νατάσα Χίλτροπ, στο τυφέκιο 10 μέτρων πρηνηδόν της κατηγορίας SH1. Οι δύο αθλήτριες πήγαν στον τελικό με τη Βαντοβίτσοβα να έχει πλεονέκτημα μόλις 9 δεκάτων του βαθμού προτού σημαδέψει στο 10,7 στις δύο τελευταίες της προσπάθειες. Το αποτέλεσμα σημαίνει ότι βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε από το 2018 για δύο δέκατα του βαθμού ενώ η Χίλτροπ πήρε 253,9. Το βάθρο ολοκλήρωσε η Ισραηλινή Γιουλίβα Τσέρνοϊ με 230,8 βαθμούς.

 Η 39χρονη είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 και του Ρίο Ντε Ζανέιρο το 2016 στο τυφέκιο 10 μέτρων από όρθια θέση. Στη Βραζιλία πήρε τον τίτλο και στο μικτό του τυφεκίου 10 μέτρων πρηνηδόν και τον τίτλο στο R6 τυφέκιο 50 μέτρων πρηνηδόν στο Τόκιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ