ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ευρωπαϊκό βραβείο Fair Play στον Έλληνα Παραολυμπιονίκη Αθανάσιο Προδρόμου (pics)

Ευρωπαϊκό βραβείο Fair Play στον Έλληνα Παραολυμπιονίκη Αθανάσιο Προδρόμου (pics)

Ο Παραολυμπιονίκης Αθανάσιος Προδρόμου έλαβε το Ευρωπαϊκό βραβείο Fair Play, για πρώτη φορά στην ιστορία, έπειτα από πρόταση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 2022 στο Salone d’Honor of CONI στο Foro Italico της Ρώμης, με αφορμή τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της EFPM. Η διοργάνωση έγινε από το Ευρωπαϊκό Κίνημα Fair Play και την Εθνική Επιτροπή για το Fair Play της Ιταλίας με κεντρικό θέμα: “Ρώμη 1957-2022: Οι Ευρωπαϊκές Αξίες-Συμβολή του αθλητισμού και του δίκαιου παιχνιδιού στην ειρήνη”.

Στην πρώτη του συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο Αθανάσιος Προδρόμου όχι μόνο κατάφερε να κατακτήσει ένα μετάλλιο, αλλά και να κάνει την παγκόσμια κοινή γνώμη να υποκλιθεί στο ήθος του. Ο Έλληνας αθλητής “πέταξε” στα 7,17 μ. στον τελικό του άλματος εις μήκος Τ20 και πανηγύρισε το ασημένιο μετάλλιο. Ξεκίνησε τον στίβο από τα 14 του, όταν ο προπονητής του, ο Ανέστης Μανταρτζίδης, πίστεψε στο ταλέντο του. Η σχέση που έχουν αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια είναι σαν πατέρα με γιού. Και ο Αθανάσιος λυπήθηκε πολύ που δεν κατάφερε να τον έχει δίπλα του στο Τόκιο. Όμως τον δικαίωσε με την κατάκτηση του μεταλλίου.

Τελευταία άρθρα Αμεα

Video Αμεα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.