fbpx

Παγκόσμιο: Πρωταθλητής ο Αλαριάνι

Παγκόσμιο: Πρωταθλητής ο Αλαριάνι

Κάτοχος δύο χρυσών μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο Αμπντουλάχ Σουλτάν Αλαριάνι αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Αλ Αϊν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

 Μπροστά στο κοινό της χώρας του ο Αλαργιάνι πήρε τον τίτλο απέναντι στον Ράντοσλαβ Μαλενόφσκι στο τυφέκιο 50 μέτρων τριών στάσεων SH1 ολοκληρώνοντας με 462 βαθμούς και διαφορά έντεκα από τον Σλοβάκο. Οι δύο αθλητές πήραν στον τελικό με διαφορά 9,4 βαθμών υπέρ του Αλαριάνι με τον ντόπιο αθλητή να μην αφήνει περιθώριο ελπίδας στον αντίπαλό του παίρνοντας 9,4 στην τελευταία του βολή που ήταν και η χειρότερή του στη διοργάνωση. Ο Νοτιοκορεάτης Τζανγκ-Χο Λι πήρε το χάλκινο μετάλλιο με 442,9 βαθμούς, μένοντας εκτός τελικού για τρία δέκατα του βαθμού.

 Ο Αλαργιάνι είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ενώ στο Λονδίνο το 2012 είχε πάρει τον τίτλο στη θέση πρηνηδόν. Ο άλλος τίτλος της ημέρας πήγε στον Γάλλο Τανγκί Ντε Λα Φορέ και το αεροβόλο τυφέκιο 10 μέτρων SH2 με διαφορά μόλις τριών δεκάτων του βαθμού από τον πλησιέστερο αντίπαλό του.

 Ο Ντε Λα Φορέ συγκέντρωσε 253,6 βαθμούς και πήρε τη νίκη απέναντι στον Χουν-Τάε Σέο από τη Νότια Κορέα ο οποίος παρά τα δεκάρια σε κάθε βολή αναγκάστηκε να αρκεστεί στο αργυρό μετάλλιο. Την πρώτη τριάδα του βάθρου ολοκλήρωσε ο Βρετανός Ράιαν Κόκμπιλ με 232,5 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση του Ντε Λα Φορέ ήταν μόλις τέσσερα δέκατα του βαθμού μακριά από το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε ο Νοτιοκορεάτης Τζι-Σέοκ Λι το 2018.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ