fbpx

Παγκόσμιο: Νέο χρυσό μετάλλιο για τον Τανγκί Ντε Λα Φορέ (vid)

Παγκόσμιο: Νέο χρυσό μετάλλιο για τον Τανγκί Ντε Λα Φορέ (vid)

Ο Γάλλος Τανγκί Ντε Λα Φορέ, ο Ισπανός Άγκερ Σολαμπαριέτα Τσακαρτέγκι και η Αϊζέλ Οζγκάν από την Τουρκία πήραν χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής ΑμΕΑ που διεξάγεται στο Αλ Αϊν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

 Ο Ντε Λα Φορέ πήρε το δεύτερο χρυσό μετάλλιό του στη διοργάνωση, αυτή τη φορά στο μικτό τυφέκιο 50 μέτρων πρηνηδόν SH2 καθώς με 250,8 βαθμούς νίκησε την Ιταλίδα Λίβια Τσεκαγκάλινα. Μόλις 6 δέκατα του βαθμού χώριζαν τους δύο τους ωστόσο το 9,9 από την Ιταλίδα σήμαινε ότι έμεινε πίσω συγκεντρώνοντας 249,5 βαθμούς. Στο βάθρο και ο Ουκρανός Βιτάλι Πλακούστσι που έμεινε εκτός τελικού γύρου για 7 δέκατα του βαθμού.

Στον πρώτο χρονικά τελικό της ημέρας ο Άγκερ Σολαμπαριέτα Τσακαρτέγκι με 245,8 βαθμούς πήρε τον τίτλο στο τυφέκιο 10 μέτρων πρηνηδόν VI. Η νίκη ήρθε άνετα καθώς ο Πολωνός Γκρέγκορζ Κλος ακολούθησε με 241,4 και ο Κροάτης Φραν Σκράτσιτς πήρε το χάλκινο.

Η Οζγκάν πήρε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο της ημέρας στις γυναίκες καθώς με 233,1 βαθμούς είχε την καλύτερη επίδοση στο πιστόλι 10 μέτρων SH1. Παρά τη νίκη ωστόσο δεν μπόρεσε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε πετύχει τον Ιούνιο με 240 βαθμούς. Η Νασρίν Σάχι Σαμαχούν από το Ιράν πήρε το αργυρό μετάλλιο με 230,9 βαθμούς και η Κριστίνα Ντάβιντ από την Ουγγαρία ολοκλήρωσε το βάθρο έχοντας πριν ηττηθεί στο shoot-off από την Σαμαχούν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ