fbpx

Παγκόσμιο: Πρώτο χρυσό μετάλλιο για Λι και Μπάμπσκα (vid)

Παγκόσμιο: Πρώτο χρυσό μετάλλιο για Λι και Μπάμπσκα (vid)

Ο Τζανγκ-Χο Λι από τη Νότια Κορέα πήρε τα πρώτα του χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής ΑμΕΑ, στο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, βοηθώντας και την ομάδα της χώρας του να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ.

Άλλη μία εμφάνιση που ξεχώρισε ήταν εκείνη της Εμίλια Μπάμπσκα από την Πολωνία η οποία νίκησε μία σειρά κατόχων χρυσού μεταλλίου σε Παραολυμπιακούς Αγώνες παίρνοντας τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο στην κατηγορία R8 τυφεκίου 50 μέτρων τριών θέσεων SH1, νικώντας αθλήτριες όπως την Σλοβάκα Βερόνικα Βαντοβίτσοβα, την Αβάνι Λεχάρα από την Ινδία και τη Νατάσα Χίλτροπ από τη Γερμανία.

 Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την υγεία του, ο Λι πήρε τον ατομικό τίτλο στο R1 αεροβόλο τυφέκιο 10 μέτρων SH1 προτού πάρει μέρος στο ομαδικό και κερδίσει άλλο ένα χρυσό μετάλλιο, με τους δύο αθλητές να εξασφαλίζουν την παρουσία τους και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Στο ατομικό ο Λι πήρε την πρώτη θέση με 246,7 βαθμούς μπροστά από τον Γάλλο Ντιντιέ Ρισάρ ενώ τρίτος κατετάγη ο συμπατριώτης του, Τζιν-Χο Παρκ.

Λίγο αργότερα, στο ομαδικό ο Λι ένωσε τις δυνάμεις του με τον Παρκ και τον Γιουνγκ-Τζιπ Σιμ και η Νότια Κορέα πήρε τον τίτλο με 1.877,6 βαθμούς, επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Στο βάθρο ακολούθησαν η Ουκρανία και η οικοδέσποινα ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ