fbpx

Παγκόσμιο: Βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ της η Ουκρανία (vid)

Παγκόσμιο: Βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ της η Ουκρανία (vid)

Η Ουκρανή Ιρίνα Στσέτσνικ, μετά τα δύο αργυρά μετάλλια στο Αλ Αϊν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκοποβολής ΑμΕΑ πήρε το χρυσό και σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία R1 10 μέτρων αεροβόλου τυφεκίου στο μικτό ομαδικό SH1.

 Η 23χρονη που είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μαζί με τον Αντρίι Ντοροσένκο, κάτοχο του αργυρού μεταλλίου στην R1, πήραν τη νίκη με 16-6 απέναντι στη Γιούν-Ρι Λι και τον Γιούνγκ-Τζιπ Σιμ από τη Νότια Κορέα, με παγκόσμιο ρεκόρ 622,7 βαθμών στα προκριματικά, ξεπερνώντας την προηγούμενη επίδοση που είχαν σημειώσει στο παγκόσμιο κύπελλο της περασμένης χρονιάς στο Μόναχο.

 «Ήταν μία εντυπωσιακή νίκη», είπε η Στσέτσνικ. «Το χρυσό μετάλλιο είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και του καλού συνδυασμού. Επόμενος στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι».

 Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Νότια Κορέα με τον Τζιν-Χο Παρκ και τη Γιού-Έονγκ Λι, νικώντας 16-8 την Αβάνι Λεχάρα και τον Σουαρούπ Μαχαβίρ Ουνχαλκάρ από την Ινδία. Η Νότια Κορέα ηγείται στον πίνακα μεταλλίων με 14 εκ των οποίων τα 5 είναι χρυσά ενώ ακολουθούν Ιταλία και Γαλλία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ