fbpx

31η Athens International Sailing Week: Αποτίμηση και ενθουσιασμός στον ΙΟ Πατρών (pics)

31η Athens International Sailing Week: Αποτίμηση και ενθουσιασμός στον ΙΟ Πατρών (pics)

Τεράστιο απόηχο είχε ο ιστορικός πρώτος αγώνας ιστιοπλοΐας ΑμεΑ που εντάχθηκε στο πλαίσιο της «31ης Athens Sailing Week» υπό την ευθύνη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ, μετείχαν επτά σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα, οι Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης, Ν.Ο. Θεσσαλονίκης ,Ι.Ο. Πατρών, Ν.Ο. Καλαμάτας “ΠΟΣΕΙΔΩΝ”, Ν.Ο. Βόλου & Αργοναύτες, Ν.Ο. Τζιτζιφιών- Καλλιθέας και ο Όμιλος “Ιστιοπλοΐα για όλους- Sailiability Hellas“.

Ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο αυτο γεγονός που εκτυλίχθηκε στον Σαρωνικό, έκανε με ανακοίνωσή του ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών: «Το Δ.Σ. και τα μέλη του Ι.Ο.Πατρών χαιρετίζουν την πολύ μεγάλη επιτυχία των αθλητών ΑμεΑ του ομίλου ορισμένοι εκ των οποίων έχουν ιστιοπλοϊκές εμπειρίες λίγων μηνών. Συγχαρητήρια στους αθλητές του ομίλου και την προπονήτρια Δήμητρα Αρβανίτη που έβαλαν την πόλη της Πάτρας στο κάδρο των πόλεων με αθλητική δραστηριότητα ιστιοπλοΐας ΑμεΑ».

«Η αποτίμηση μιας όμορφης προσπάθειας»

Τις ευχαριστίες προς όσους συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, εξέφρασε ο ΙΟ Πατρών: «Για τον Ιστιοπλοϊκό όμιλο Πατρών η συμμετοχή στον αγώνα αυτό ήταν η πρώτη αποστολή σε αγώνα αθλητών ΑμεΑ της Πάτρας και η αποτίμηση μια όμορφης προσπάθειας που ξεκίνησε δέκα μήνες πριν το ταξίδι της εκμάθησης της ιστιοπλοΐας στα άτομα με ειδικές ανάγκες, με εφόδια το χαμόγελο των αθλητών ΑμεΑ, την τεχνογνωσία και καθοδήγηση των ανθρώπων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, την υποστήριξη της Super Cargo του χορηγού του ομίλου και τη συμπαράσταση του Δωρητή, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με την δωρεά του οποίου υλοποιείται το πρόγραμμα ανάπτυξης ιστιοπλοϊας ΑμεΑ στην Ελλάδα σε πέντε ομίλους και στον Ι.Ο.Πατρών.

Σημαντικό γεγονός ήταν επίσης η ζωντανή μετάδοση του αγώνα από την ομάδα Live Streaming της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η οποία σε ένα ακόμη ιστορικό διεθνή αγώνα μετέφερε την εικόνα ζωντανά σε ολόκληρο τον κόσμο».

Για τον όμιλο της Πάτρας με προπονήτρια την Δήμητρα Αρβανίτη, αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν, «στην κατηγορία του μονού πληρώματος την 1 η θέση κατέλαβε ο αθλητής Στράτος Αχλάτης του Sailing for all μέλος της Εθνικής Ομάδας με ισοβαθμία στην 2 η θέση τον Γιώτη Καράμπελα και τον Αλέξανδρο Γαλιατσάτο (2 ο και 3 ο νικητή αντίστοιχα). Στην κατηγορία του διπλού, μικτού πληρώματος στην 1 η θέση η ομάδα της εθνικής Σ.Αχλατης και Σοφία Παπαδοπούλου με 2 η θέση τον Νικόλαο Κακαβούλα και Αριστοτέλη ΚουλουμπήΚαλογερόπουλο του Ι.Ο.Πατρών ακολουθούμενοι από τους Πινιάρη Χατζηπαρασιδου του Ν.Ο.Βόλου Αργοναύτες. Στην 5 η θέση η έτερη ομάδα του Ι.Ο.Πατρών Στυλιανή Τριψά και Γιώτης Καράμπελας».

Ο Πατρινός όμιλος απέδωσε εύσημα και στην Σοφία Παπαδοπούλου για την προσφορά της: «Ο Ι.Ο.Πατρών επιθυμεί να επισημάνει και να συγχαρεί την ολυμπιονίκη Σοφία Παπαδοπούλου η οποία σε αντίθεση με άλλους, συνεχίζει να προσφέρει από πολλές θέσεις και να μοιράζεται αγωνιστικά την εμπειρία και τις γνώσεις της, αγωνιζόμενη μαζί με τους αθλητές».

31η Athens International Sailing Week: Οι νικητές στα 2,4mr και τα Hansa – Ιστιοπλοΐα ΑμεΑ (apexsports.gr)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ