ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Τα ψηφίσματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της IPC στο Βερολίνο

Τα ψηφίσματα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της IPC στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη γενική συνέλευση της IPC, σε μία γεμάτη από συμμετέχοντες αίθουσα στο ξενοδοχείο Titanic Chaussee στο Βερολίνο, η οποία παρείχε τη δυνατότητα στα μέλη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προέκυψαν με τις δυσκολίες έκδοσης της visa, να μετέχουν on line.

Τα ψηφίσματα που τέθηκαν από το Προεδρείο:

1. Την ένταξη της ΕΠΕ (Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή) Hong Kong Chine στα επίσημα μελη της IPC. (113 Ναι- 1 Όχι)
2. Την τροποποίησης του Καταστατικού της IPC ώστε να επιτρέπεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της να επιβάλει προστατευτικά μέτρα σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος που κινδυνεύει να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη βιωσιμότητα, την ακεραιότητα ή/και τη δικαιοσύνη των Παραολυμπιακών Αγώνων, ή αλλων αθλητικών γεγονότων ή δραστηριοτήτων που εγκρίνονται από την IPC. (79Ναι- 31 Όχι)
3. Την αναστολή ιδιότητας μέλους της ΕΠΕ Ρωσίας μέχρι νεοτέρας βάσει των σχετικών άρθρων του Καταστατικού της IPC και της ανωτέρω επικαιροποίησης με το αιτιολογικό της μη τήρησης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του κινδύνου που προκύπτει για το Κίνημα και τους Αθλητές λόγω της πολεμικής επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία. (64 Ναι- 39 Όχι)
4. Την αναστολή μέλους της ΕΠΕ Λευκορωσίας μέχρι νεοτέρας βάσει των σχετικών άρθρων του Καταστατικού της IPC και της ανωτέρω επικαιροποίησης με το αιτιολογικό της μη τήρησης της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του κινδύνου που προκύπτει για το Κίνημα και τους Αθλητές λόγω της πολεμικής επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία την οποία η χώρα στηρίζει και υποστηρίζει. (54 Ναι- 45 Όχι)
5. Με την παραδοχή όλων ότι ζητούμενο είναι η Ειρήνη σε έναν κόσμο όπου ο αθλητισμός ενώνει, δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλητές να ανταγωνιστούν τους αντιπάλους τους με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον έληξαν οι εργασίες της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και τις επόμενες ημέρες (17 & 18.11.2022) θα λάβει χώρα η Σύνοδος των μελών όπου τα κύρια θέματα προς συζήτηση αφορούν το Στρατηγικό Σχεδιασμό, Το κώδικα Classification, τη Διοικητική Αναφορά κ.α.

Τελευταία άρθρα Αμεα

Video Αμεα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.