fbpx

Νοβίκοφ: «Υπήρξε υπόσχεση για προώθηση του σάμπο για τυφλούς» (pics)

Νοβίκοφ: «Υπήρξε υπόσχεση για προώθηση του σάμπο για τυφλούς» (pics)

Τις καλύτερές του ημέρες φαίνεται πως διανύει το σάμπο αυτή την περίοδο. Το πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κιργιζία (11-13 Νοεμβρίου) όχι απλά έφερε το σπορ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της κουβέντας, αλλά του πρόσφερε και τη δυναμική να ανοιχτεί σε ένα νέο κοινό.

Ο Ρομάν Νοβίκοφ, επικεφαλής της επιτροπής της FIAS για αθλητές με κινητικά προβλήματα, είχε συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης της Κιργιζίας. Εκεί, όχι απλά ανακάλυψε μεγάλο ενδιαφέρον για το σάμπο για τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης, αλλά απέσπασε και υπόσχεση ώστε να γίνει μία δυναμική προώθηση του σπορ σε αυτή την κοινότητα και να δοθεί η απαραίτητη βοήθεια σε όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στην οικογένεια του σάμπο.

“Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σάμπο που έγιναν στην Μπισκέκ, είχα μία συνάντηση με τον εκπρόσωπο του Ανώτατου Συμβουλίου της Κιργιζίας, τον Νταστάν Μπεκέσεφ. Συζητήσαμε για τις μεθόδους με τις οποίες μπορούμε να αυξήσουμε την προβολή και τη δημοφιλία του σάμπο σε τυφλούς και άτομα με προβλήματα όρασης στη χώρα.

Ο Νταστάν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υποσχέθηκε να παρέχει όλη τη δυνατή βοήθεια ώστε να αναπτυχθεί το σάμπο στην κοινότητα των τυφλών και όσων έχουν προβλήματα όρασης, στην Κιργιζία”, ανέφερε ο Νοβίκοφ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ