fbpx

Άκης Τσαρούχης στο ApexSports.gr: “Από τις καλύτερες διοργανώσεις της ζωής μου”

Άκης Τσαρούχης στο ApexSports.gr: “Από τις καλύτερες διοργανώσεις της ζωής μου”

Ο ομοσπονδιακός προπονητής και υπεύθυνος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας για το πρόγραμμα ανάπτυξης που αφορά αθλητές με αναπηρία, και συνοδός του ελληνικού πληρώματος  στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑμεΑ RS Venture Connect 2022 του Ομάν, Άκης Τσαρούχης, μίλησε στο ApexSports.gr για τη διοργάνωση, αλλά και για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησαν οι Παραολυμπιονίκες μας Βασίλης Χριστοφόρου και Θοδωρής Αλεξάς.

Ήταν μια από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχω πάει στη ζωή μου”, είπε ο Έλληνας προπονητής. “Μια καταπληκτική διοργάνωση η οποία αναμφίβολα θα συμβάλλει προκειμένου να επιστρέψει η Ιστιοπλοΐα με αθλητές με αναπηρία στην ατζέντα των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Τα πάντα ήταν οργανωμένα, δεν χρειάστηκε να κάνουμε μετακινήσεις, ενώ και οι καιρικές συνθήκες για τη συγκεκριμένη κατηγορία αθλητών ήταν ιδανικές με 25-30 βαθμούς.

Από την πλευράς μας είχαμε να αγωνιστούμε από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (2016) και ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δοκιμάσουμε το σκάφος, αλλά και να δούμε από κοντά το race format που για κάποια πληρώματα όπως το αγγλικό και το γερμανικό είναι πλέον κάτι σύνηθες, ενώ εμείς το παρακολουθούσαμε μέσω βίντεο.

Όσο για τον ανταγωνισμό που είχαν στον συγκεκριμένο αγώνα οι Χριστοφόρου και Αλεξάς, ο Άκης Τσαρούχης τόνισε: “Μόνο το γεγονός ότι 26 πληρώματα αποτελούνταν από 20 παγκόσμιους πρωταθλητές και Παραολυμπιονίκες καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολος, αλλά και σημαντικός αγώνας έγινε στο Ομάν. Αξίζει να αναφερθεί ότι το καναδικό πλήρωμα το οποίο βρέθηκε μακριά από τα μετάλλια καταλαμβάνοντας την 4η θέση, είχε 3 Παραολυμπιακά μετάλλια.

https://istioploia-amea.apexsports.gr/2022/11/27/pagkosmio-thriamvos-kai-asimenio-metallio-sto-oman-gia-vasili-christoforou-kai-thodori-aleksa-pics/
https://istioploia-amea.apexsports.gr/2022/11/10/the-gust-podcast-me-ton-aki-tsarouchi/
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ