ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Διεξήχθη η 14η Διεθνής Κολυμβητική Συνάντηση «SWIMEET 2022» (pics)

Διεξήχθη η 14η Διεθνής Κολυμβητική Συνάντηση «SWIMEET 2022» (pics)

Μετά από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 14η Διεθνής Κολυμβητική Συνάντηση ΑμεΑ «SWIMEET 2022», στο Δημοτικό κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας με τη στήριξη της ΕΠΕ (Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής).

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε ευχάριστο κλίμα και σε συνθήκες τέτοιες που οι αθλητές που επιδιώκουν καλή προετοιμασία ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2023, στην αρχή της χειμερινής περιόδου, μπόρεσαν να τσεκάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση , ενώ οι αθλητές που παίρνουν μέρος στους αγώνες με σκοπό τη χαρά της συμμετοχής, είχαν την ευκαιρία να το κάνουν στο όμορφο αυτό κολυμβητήριο της Πτολεμαΐδας.

Πραγματοποιήθηκαν δε και πανελλήνια ρεκόρ παρόλο ότι βρισκόμαστε στην αρχή της περιόδου. Στη σκιά των αγώνων, υπήρξε αλληλεπίδραση μεταξύ των κολυμβητών και των θεατών ιδιαίτερα των μικρών ηλικιών.

Παραολυμπιονίκες όπως ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, η Έφη Γκουλή και ο Αντώνης Τσαπατάκης, μοίρασαν υπογεγραμμένα προσωπικά τους αντικείμενα και απάντησαν σε ερωτήσεις των θεατών διαμορφώνοντας στάση ζωής μέσω του προσωπικού τους παραδείγματος.

Οι παράλληλες αυτές δια δραστικές ενέργειες έδωσαν μια διαφορετική νότα στους αγώνες και απεδείχθη για ακόμα μία φορά ότι ο αθλητισμός και η δυναμική πλευρά της αναπηρίας είναι ο καλύτερος τρόπος προβολής του Παραολυμπιακού κινήματος.

Χάρη στην αγαστή συνεργασία μεταξύ, του Συλλόγου γονέων και φίλων Αθλητών ΑμεΑ, του Δήμου Εορδαίας, της Δημοτικής Επιχείρησης Δήμου Εορδαίας, της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες ,της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και την βοήθεια της ομάδας Δελφίνια Πτολεμαΐδας του προσωπικό του κολυμβητηρίου και των εθελοντών, οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Το τμήμα φυσιοθεραπείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, για ακόμα μία χρονιά , με τη συμβολή των φοιτητών και των καθηγητών τους, προσέφεραν προ αγωνιστικό και αγωνιστικό μασάζ στους κολυμβητές και τους ευχαριστούμε για αυτό.

Στους αγώνες παρευρέθηκαν και προέβησαν σε απονομές η κ. Θωμαή Θεοδωρίδου αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ, ο κ. Στέφανος Φασιάς, αντιπρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ, ο κ. Μαρκίδης Μανώλης μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ και υπεύθυνος VIRTUS, ο δήμαρχος του Δήμου Εορδαίας κ. Παναγιώτης Πλακεντάς, η αντιδήμαρχος κ Καΐδου Άννα , ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ Σιδηρόπουλος Κοσμάς, ο διευθυντής της ΚΕΔΕ κ Κιριμλίδης Γιάννης, οι βουλευτές κ. Κωνσταντινίδης Στάθης, η βουλευτής κα Καλλιόπη Bέττα, η βουλευτής κ. Βρυζίδου Παρασκευή.

Τελευταία άρθρα Αμεα

Video Αμεα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.