fbpx

Το καλεντάρι του 2023 ανακοίνωσε η BWF

Το καλεντάρι του 2023 ανακοίνωσε η BWF

Η προσθήκη τουρνουά σε Ισπανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ένα στοιχείο που ξεχωρίζει από την ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος για το καλεντάρι της επόμενης χρονιάς. Το πρόγραμμα αυξάνεται πλέον στα 17 τουρνουά και όλα θα αποτελούν μέρος του συστήματος πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

 Το ισπανικό τουρνουά θα διεξαχθεί το διάστημα 1-5 Μαρτίου ενώ εκείνο στο Ντουμπάι από τις 13 έως τις 17 Δεκεμβρίου. Τα 12 τουρνουά θα είναι σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ τα άλλα 5 σε ηπειρωτικό. Συνολικά 11 χώρες θα φιλοξενήσουν τη δράση σε παγκόσμιο επίπεδο με το άθλημα να κάνει ντεμπούτο στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2021 στο Τόκιο και να παραμένει για τη διοργάνωση στη γαλλική πρωτεύουσα.

 Στην ιαπωνική πρωτεύουσα 13 χρυσά μετάλλια κατέληξαν σε αθλητές από την Ασία με την Κίνα να έχει τη μεγαλύτερη συγκομιδή με 5 χρυσά και 10 στο σύνολο. Το παράθυρο των προκριματικών για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι θα είναι ανοικτό έως τις 31 Μαρτίου του έτους και θα περιλαμβάνει και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Πατάγια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ