ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Αντιπροσωπεία του Άθλου έπαιξε με μαθητές Ειδικών Σχολείων της Ορεστιάδας

Αντιπροσωπεία του Άθλου έπαιξε με μαθητές Ειδικών Σχολείων της Ορεστιάδας

Μία ξεχωριστή δράση υλοποίησε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ο Άθλος Ορεστιάδας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) έδειξε για μια ακόμη φορά το κοινωνικό του πρόσωπο.

Αντιπροσωπεία του Άθλου, αποτελούμενη από τους αθλητές Δημήτρη Ριζόπουλο, Σπύρο Βελούδη, Σταύρο Κασαμπαλή, Μοχάμεντ Αλγκούλ και τον υπεύθυνο Ακαδημιών του συλλόγου, Γιάννη Καρρά, επισκέφτηκαν δύο Ειδικά Σχολεία της πόλης με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων στο θέμα της αναπηρίας και στο σεβασμό της διαφορετικότητας.

Αρχικά στις εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου της Ορεστιάδας οι αθλητές, με σύνθημα “Το δικό μας παιχνίδι, τους χωράει όλους”, είχαν τη χαρά και την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία παίζοντας βόλεϊ καθήμενων με μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Ορεστιάδας. Γύρω τους οι μαθητές του Γυμνασίου χειροκροτούσαν τις προσπάθειες των παιδιών του ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας και των αθλητών, που μετά από πολλά χρόνια καριέρας, γνώρισαν μία διαφορετική… οπτική του αγαπημένου τους βόλεϊ, το άθλημα των Παραολυμπιακών “sitting volley”.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του Άθλου επισκέφτηκε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ορεστιάδας. Εκεί οι αθλητές μας, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τα παιδιά, να αφουγκραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, αλλά και να διαπιστώσουν τη δύναμη ψυχής και θέληση για ζωή, αλλά και την ανάγκη για ίσες ευκαιρίες. Φεύγοντας από το ΕΕΓΥΛ Ορεστιάδας οι αθλητές προσκάλεσαν τους μαθητές και τους γονείς τους στο αυριανό ματς του League Cup “Ν. Σαμαράς” με τον Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ στο νέο κλειστό Γυμναστήριο “Ν. Σαμαράς” και τους πρόσφεραν, ως αναμνηστικό δώρο, ρούχα και εμφάνιση της ομάδας και με την εν συναίσθηση που τους διακατέχει, δεσμεύτηκαν να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να βελτιώσουν, όσο το δυνατόν γίνεται, την ποιότητα και τις συνθήκες ζωής τους.

Τελευταία άρθρα Αμεα

Video Αμεα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.