fbpx

Επιστροφή στο Παραολυμπιακό πρόγραμμα διεκδικεί η παγκόσμια ομοσπονδία

Επιστροφή στο Παραολυμπιακό πρόγραμμα διεκδικεί η παγκόσμια ομοσπονδία

Ο CEO της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος, Ντέιβιντ Γκρέιαμ, δηλώνει ικανοποιημένος από τις κινήσεις που γίνονται με στόχο την επιστροφή της ιστιοπλοϊας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες. «Τίποτα δεν με έχει εμπνεύσει φέτος περισσότερο από την ψυχή και την ενότητα που δείχνει το άθλημά μας με τις προσπάθειές μας να φέρουμε την ιστιοπλοϊα πίσω στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2028 στο Λος Άντζελες», είπε.

 Η World Sailing έχει αρχίσει από το 2021 μία καμπάνια με τίτλο #Backthe Bid ώστε να πείσει τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή να επαναφέρει το άθλημα στο πρόγραμμα.

 «Από κάθε γωνιά της ιστιοπλοϊας, η κοινότητά μας είναι θεαματική με τον τρόπο που ενώνει τις φωνές για να στηρίξει αυτή την καμπάνια. Πρόκειται για ένα πραγματικά παγκόσμιο κίνημα και το μήνυμα προς τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή είναι δυνατό και καθαρό. Η επιτυχία μας δεν θα καθοριστεί από την παρουσία μας μόνο στο Λος Άντζελες αλλά από τον αριθμό των ανθρώπων που θα έχουν πρόσβαση και θα απολαμβάνουν το άθλημά μας και αυτοί οι αριθμοί κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση».

 Το άθλημα αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων μετά τη διοργάνωση του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας και η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της για το πρόγραμμα του 2028 στο Λος Άντζελες στις αρχές του προσεχούς έτους.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ