fbpx

«SAFEable»:Η ολυμπιονίκης του καράτε Σοφία Μουτσώκου μετέχει στο πρωτότυπο προσβάσιμο ντοκιμαντέρ

«SAFEable»:Η ολυμπιονίκης του καράτε Σοφία Μουτσώκου μετέχει στο πρωτότυπο προσβάσιμο ντοκιμαντέρ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Έμφυλης Βίας, πραγματοποιείται το Σάββατο 10/12 στις 17:30 η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ με τίτλο: «SAFEable: Προσβασιμότητα και Συμπερίληψη στην Ενημέρωση και Προστασία από την Έμφυλη Βία»,στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός, Αθήνα). 

Το SAFEable είναι ένα πλήρως προσβάσιμο ντοκιμαντέρ, που στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του συμμετείχαν ενεργά γυναίκες με αισθητηριακή αναπηρία. Μέσα από τις αφηγήσεις τους, αποτυπώνονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από κακοποιητικά περιβάλλοντα, ενώ διερευνάται η σχέση έμφυλης βίας και μισαναπηρισμού. Στο ντοκιμαντέρ, εξειδικευμένοι σύμβουλοι του Κέντρου Διοτίμα μοιράζονται χρήσιμες πληροφορίες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κοινοτήτων, αλλά και του ευρύτερου κοινού, σχετικά με τα σημάδια της έμφυλης βίας και τους τρόπους προστασίας.

Στα γυρίσματα συμμετείχε και η αθλήτρια της ΕΟΑΚ και χάλκινη ολυμπιονίκης του Καράτε, Σοφία Μουτσώκου. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με συντονίστρια τη Μάρθα Μπάμπη. Θα μιλήσουν η Μαρία Θρασυβουλίδη από τη Liminal, η Έλια Χαρίδη από το Κέντρο Διοτίμα και η σκηνοθέτιδα Νιόβη  Αναζίκου, Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων ΑμεΑ.

Πηγή: Γραφείο Τύπου Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ