ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος στα σχολεία της χώρας από την ΕΑΟΜ

Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος στα σχολεία της χώρας από την ΕΑΟΜ

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ πραγματοποίησε δράσεις στα σχολεία, στα πλαίσια της υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος: “Παραολυμπιακά Αθλήματα” από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Ειδικού Δημοτικού, Γυμνασίου, Ειδικού Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. όλης της χώρας για το σχολικό έτος 2022-2023.

Σκοπός του προγράμματος, σύμφωνα και με την απόφαση έγκρισης του προγράμματος είναι να ενημερωθούν πρώτα οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί και στη συνέχεια τα παιδιά τους-μαθητές, για τα Παραολυμπιακά Αθλήματα. Επίσης, στόχος του προγράμματος είναι να δοθούν κίνητρα και σε αυτούς τους μαθητές είτε είναι στη γενική εκπαίδευση με στήριξη, είτε στην ειδική για να συμμετέχουν, να αθλούνται ή να προπονούνται όπως και οι υπόλοιποι συνομήλικοί τους.

Αίτημα για το πρόγραμμα έχει σταλεί από αρκετά σχολεία, από όλη την Ελλάδα και εκτός της ενημέρωσης μαθητών ΑμεΑ μέσα στους σκοπούς του προγράμματος είναι και η ευαισθητοποίηση των υπολοίπων μαθητών, ώστε να βρεθούν νέοι αθλητές για να πλαισιώσουν τις ομάδες των αθλημάτων που “καλλιεργεί” η Ομοσπονδία.

Το πρόγραμμα υλοποιείται κατόπιν έγκρισης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπου θα τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων και τη μείωση της πιθανότητας να εκτεθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό και το μαθητικό δυναμικό των σχολείων σε επικίνδυνο υιικό φορτίο. Η έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί επίσημα τον πρώτο μήνα του 2023.

Τελευταία άρθρα Αμεα

Video Αμεα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.