ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ξεσπά κατά του προέδρου της ΕΠΕ ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραολυμπιονικών (pic)

Ξεσπά κατά του προέδρου της ΕΠΕ ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραολυμπιονικών (pic)

Με ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος προπονητών καταγγέλλει τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργο Καπελλάκη για την απόφαση να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του συνδέσμου προπονητών, που θα εκδικαστούν την Τετάρτη (11/1).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των προπονητών, ο λόγος που ξεσπούν είναι «η δήθεν παράνομη χρήση του όρου “παραολυμπιακά αθλήματα” ή “Paralympic Coaches” και με επιχείρημα ότι δήθεν προσβάλλουμε το παραολυμπιακό κίνημα και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή».

Στα παραπάνω απάντησε ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών, με μια σκληρή ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Γρηγόρης Πολυχρονίδης και ο γενικός γραμματέας Ιωάννης Κωστάκης.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προπονητών Παραολυμπιακών Αθλημάτων, αναφέρει: «Ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την απαράδεκτη έκφραση “μαύρη σελίδα” που έγραψαν μία “παρέα” αυτοαποκαλούμενων Παραολυμπιακών προπονητών (δεν υφίσταται όρος “oλυμπιακός”, ούτε “παραολυμπιακός” προπονητής, τόσο νομικά όσο και φιλολογικά) και δεν δίστασαν να λοιδορήσουν και να συκοφαντήσουν, με απώτερο σκοπό τη δολοφονία χαρακτήρα του “χρυσού” παραολυμπιονίκη και μέλος του συλλόγου μας, Γεώργιου Καπελλάκη.

Πέραν αυτού, προέβησαν σε απαράδεκτους και μισαναπηρικούς χαρακτηρισμούς για το σύνολο των Ελλήνων Παραολυμπιονικών.

Ανέφεραν, ότι ανέδειξαν και έβγαλαν από τα σπίτια τους, τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες. Αυτό γυρνάει την ελληνική πολιτεία 100 χρόνια πίσω και φυσικά δεν πρεσβεύει καμία από τις αρχές του Παραολυμπιακού κινήματος.

ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!

Οι Έλληνες παραολυμπιονίκες στέκονται πάντα στο πλευρό των προπονητών τους με αίσθημα ισότητας και ευγνωμοσύνης για ό,τι αυτοί προσφέρουν. Είναι γνωστό ότι πάντα προσπαθούμε για να αναδειχτεί ο ρόλος τους, τόσο μέσω των οικονομικών επιβραβεύσεων, όσο και με διευκολύνσεις στην εργασία τους (αθλητικές άδειες).

Οι Έλληνες παραολυμπιονίκες θέλουν και έχουν κάνει πράξη, να έχουν δίπλα τους προπονητές τους. Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε μία μικρή μερίδα που στόχο έχει, μικροσυνδικαλιστικά οφέλη και την ένταξή τους σε κομματικά ψηφοδέλτια, να κάνουν τον παραολυμπιακό αθλητισμό συνδικαλιστικό συνεργείο.

Άλλωστε, η “παρέα” αυτή, των χαμηλόμισθων αλλά παράλληλα με υψηλές οικονομικές επιβραβεύσεις, θέλει να χρησιμοποιήσει τον όρο “παραολυμπιακός” με δόλο, προκειμένου να έχει ευκαιριακά οικονομικά και πολιτικά οφέλη και έχοντας την ψευδαίσθηση ότι οι Έλληνες προπονητές αθλητών με αναπηρία είναι μόνο 20 με 25 άτομα, καθώς δεν προσκάλεσε ουδέποτε την πλειονότητα των προπονητών των Ελλήνων παραολυμπιονικών και αθλητών με αναπηρία.

Η προάσπιση των δικαιωμάτων και της αξίας των Ελλήνων Παραολυμπιονικών είναι αδιαπραγμάτευτη».

Τελευταία άρθρα Αμεα

Video Αμεα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.