fbpx

Συμπεριληπτικό Wushu Kung Fu – Parawushu Ελλάδος (video)

Συμπεριληπτικό Wushu Kung Fu – Parawushu Ελλάδος (video)

Το Γουσού είναι μια μαχητική τέχνη με πλούτο και μεγάλο περιεχόμενο. Μέσα από τεχνικές αυτοάμυνας, κινητικές δεξιότητες, σκιαμαχίες, εσωτερική ενδοσκόπηση, αποτελεί ένα μεγάλο ταξίδι προς την σωματική και ψυχική ενδυνάμωση και συνεχή αυτοβελτίωση. Εγγενές χαρακτηριστικό του η έλλειψη διαχωρισμών και αυτό περνά ανά τους αιώνες από τα βάθη της Κίνας για να φτάσει στα μέρη που χτίζουμε καθημερινότητα και στο τώρα.

Το Parawushu ακολουθεί αυτό το μονοπάτι, καθώς πρόσωπα με αναπηρία, έχουν την δυνατότητα να ασκούνται στο Γουσού και να απολαμβάνουν τα πολλαπλά οφέλη, όπως: Αυτοάμυνα, ενδοσκόπηση, υγεία, αποκατάσταση, κοινωνικοποίηση, ισοτιμία, εργοθεραπεία, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργούνται στοιχεία πολιτισμικά και φιλοσοφικά, με έναν κατάλογο που συνεχώς συμπληρώνεται όσο το άτομο εμβαθύνει στην τέχνη αυτή.

YouTube video

Αφετηρία τα ίδια τα σωματεία. Ξεκινά από την διάθεση των σωματείων Γουσού να έχουν ανοιχτή την πόρτα τους στους αναπήρους και συνεχίζει με την συμπεριληπτική (διαφοροποιημένη/προσαρμοσμένη) προπόνηση σε κάθε επίπεδο, χωρίς να εξαλείφονται τα ατομικά χαρακτηριστικά των αναπήρων και των μη αναπήρων προσώπων. Το απόγειο της εξωτερίκευσης αυτής της προσπάθειας είναι τα πρωταθλήματα, όπου πίσω από αυτά τα γεγονότα πολλαπλών χρήσεων, μια καθημερινή ρουτίνα εντατικής άσκησης και βαθιάς προετοιμασίας, είναι αποκαλυπτική! Ο δρόμος έχει ήδη ανοίξει…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ