fbpx

World Sailing: Ανοικτή επιστολή προς τους αθλητές όλου του κόσμου

World Sailing: Ανοικτή επιστολή προς τους αθλητές όλου του κόσμου

Θέμα λίγων ημερών είναι η ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2028 στο Λος Άντζελες και η ιστιοπλοϊα περιμένει να μάθει αν θα επιστρέψει στο πρόγραμμα. Σε ανοικτή επιστολή του προς τους αθλητές όλου του κόσμου, ο CEO της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ο Ντέιβιντ Γκρέιαμ, κάνει ένα απολογισμό των προσπαθειών και μιλάει για την επόμενη μέρα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

«Αγαπητοί αθλητές από όλο τον κόσμο, σας γράφω ανοικτά αυτή τη φορά επειδή η απόφαση για το αν η ιστιοπλοϊα θα επιστρέψει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2028 στο Λος Άντζελες αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

 Ενώ δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα, θα ήθελα να αξιοποιήσω αυτή την ευκαιρία και να σας ευχαριστήσω όλους για την τεράστια στήριξή σας στην καμπάνια #BacktheBid από την στιγμή που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2021.

Όταν μιλάμε με μία φωνή και η ιστιοπλοϊα έχει ισχυρή φωνή, είναι απίστευτα σημαντικό για το άθλημα να ενώνεται πίσω από μεγάλους σκοπούς. Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης να βλέπω την παγκόσμια στήριξη στην καμπάνια. Σίγουρα ακουστήκατε και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την στήριξή σας.

Παρόλα αυτά, πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι υπάρχουν 33 αθλήματα που αναζητούν παρουσία στο Λος Άντζελες το 2028 και κανένα άθλημα δεν κατάφερε να επιστρέψει έχοντας μείνει εκτός προγράμματος. Κάναμε μία εξαιρετική δυνατή πρόταση για την ιστιοπλοϊα, αναγνωρίζουμε επίσης ότι το ίδιο έγινε και από άλλα αθλήματα και πιστεύουμε ότι θα είναι μία εξαιρετική δύσκολη απόφαση για το συμβούλιο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η παγκόσμια ομοσπονδία είναι δεσμευμένη για το μέλλον της ιστιοπλοϊας ΑμΕΑ. Οι προσπάθειές μας να επεκτείνουμε το άθλημα είναι απλά η αρχή καθώς ο χώρος θα γίνεται όλο και μεγαλύτερος. Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Χάγη θα περιλαμβάνει την ιστιοπλοϊα ΑμΕΑ για πρώτη φορά στην ιστορία με τους αθλητές να διεκδικούν τον τίτλο σε Hansa 303, 2.4mR και RS Venture Connect.

 Τα αναπτυξιακά προγράμματα θα συνεχίσουν να επεκτείνονται με την εκπαίδευση προπονητών και αθλητών και την στήριξή τους. Από τη δημιουργία των προγραμμάτων το 2017, 210 ιστιοπλόοι και αθλητές από 39 χώρες σε 6 ηπείρους έχουν πάρει μέρος και μόνο το 2022 είδαμε 40 αθλητές και 31 προπονητές από 14 χώρες, πολλοί εκ των οποίων για πρώτη φορά, να μπαίνουν στο πρόγραμμα.

Η απόφαση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής για το Λος Άντζελες το 2028 σίγουρα δεν αποτελεί το τέλος της αποστολής μας και έχω ήδη επιβεβαιώσει δημόσια τη δέσμευσή μου. Έχουμε ήδη δει τεράστια αύξηση στην συμμετοχή στην ιστιοπλοϊα ΑμΕΑ και αυτό πρέπει να ερμηνευτεί ως μία τεράστια επιτυχία. Η ιστιοπλοϊα ΑμΕΑ παραμένει ένα σημαντικό κομμάτι στο άθλημά μας και αν δεν τα καταφέρουμε θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για το Μπρίσμπεϊν το 2032 δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για τους αθλητές ώστε να προπονούνται και να αγωνίζονται και για τους προπονητές και τους παράγοντες να εμπνεύσουν τις επόμενες γενιές.

Σας ευχαριστώ ξανά για την στήριξή σας και ας είναι πάντα ευνοϊκός ο άνεμος».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ