fbpx

Λος Άντζελες 2028: Εκτός προγράμματος το άθλημα, η προσπάθεια συνεχίζεται (pics)

Λος Άντζελες 2028: Εκτός προγράμματος το άθλημα, η προσπάθεια συνεχίζεται (pics)

Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε την απόφασή της και η ιστιοπλοϊα ΑμΕΑ δεν θα είναι στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες το 2028.

 Άμεση η αντίδραση του CEO της παγκόσμιας ομοσπονδίας, της World Sailing, με τον Ντέιβιντ Γκρέιαμ να δηλώνει: «Σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση της IPC και αναγνωρίζουμε τη δυσκολία που είχε να αντιμετωπίσει το συμβούλιο σε αυτή τη διαδικασία. Πρέπει ωστόσο να αναγνωρίσουμε ότι είναι μία εξαιρετικά απογοητευτική ημέρα για το άθλημά μας και ιδιαίτερα για την ιστιοπλοϊα ΑμΕΑ σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρά την εξέλιξη αυτή είμαστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη του αθλήματος.  «Γνωρίζουμε ότι η ζωή στο νερό μπορεί να εμφανίσει πολλές ευκαιρίες για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες, γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η ιστιοπλοϊα ΑμΕΑ αλλά είμαστε αποφασισμένοι να την ενισχύσουμε».

 Το καλοκαίρι του 2021 η παγκόσμια ομοσπονδία άρχισε την καμπάνια με τίτλο #BacktheBid για να επαναφέρει το άθλημα στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων. Το 2023 πέντε κατηγορίες διεξάγονται στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος με την ιστιοπλοϊα ΑμΕΑ να κάνει το ντεμπούτο της στο φετινό πρόγραμμα της Χάγης με τις κατηγορίες Hansa 303, 2.4mR και RS Venture Connect να διεκδικούν τους παγκόσμιους τίτλους.

 Η ιστιοπλοϊα ΑμΕΑ μετρά πλέον 41 χώρες από 5 ηπείρους ενώ περισσότεροι από 630 ενεργοί αθλητές είναι εγγεγραμμένοι. «Εκ μέρους της παγκόσμιας ομοσπονδίας θα ήθελα να ευχαριστήσω την IPC για το χρόνο και τον κόπο που έκανε να εξετάσει την πρότασή μας. Ήταν 33 τα αθλήματα που αναζητούσαν θέση και γνωρίζαμε ότι θα ήταν μία δύσκολη αποστολή», συνέχισε λέγοντας ο Γκρέιαμ.

 Η παγκόσμια ομοσπονδία άρχισε το αναπτυξιακό της πρόγραμμα ΑμΕΑ το 2017 και σε αυτή την περίοδο πήραν μέρος 210 ιστιοπλόοοι και προπονητές από 39 χώρες από τις 6 ηπείρους. Επόμενος στόχος για τη World Sailing είναι η συνεργασία με τα μέλη της των εθνικών επιτροπών ώστε να εξελίξει περισσότερο τις υποδομές και να δώσει νέες και μεγαλύτερες ευκαιρίες μέσα από το άθλημα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ