fbpx

Την προσθήκη αγωνίσματος όρθιων στο Παραολυμπιακό πρόγραμμα ζητά παίκτης με νανισμό

Την προσθήκη αγωνίσματος όρθιων στο Παραολυμπιακό πρόγραμμα ζητά παίκτης με νανισμό

Ο έφηβος Κάι Ράιαν προσπαθεί να πείσει τη διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος, την ITF, να δημιουργήσει επίσημα μία κατηγορία για παίκτες με νανισμό, ελπίζοντας μία ημέρα αυτή η κατηγορία να βρεθεί στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων.

 Ο 17χρονος Ράιαν έχει μία μορφή νανισμού που αποκαλείται αχονδροπλασία και αναγκάζεται να παίζει με αμαξίδιο καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορούν να λάβουν μέρος αθλητικές με κινητικά προβλήματα. «Αυτή την στιγμή για τους ανθρώπους με σωματικά προβλήματα, υπάρχει μόνο το τένις με αμαξίδιο», είπε. «Δεν έχει αλλάξει και είναι κάπως ενοχλητικό που όλοι αυτοί οι παίκτες δεν μπορούν να αγωνιστούν».

 Ο Αυστραλός άρχισε να παίζει τένις όταν συνάντησε τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ, που αποτέλεσε την πηγή της έμπνευσής του, ωστόσο αντιμετωπίζει δυσκολία καθώς πρέπει να σκύβει εξαιτίας της αχονδροπλασίας για να κινήσει τους τροχούς και σε μία περίπτωση έπεσε με το πρόσωπο στο έδαφος με αποτέλεσμα να υποστεί βαριά διάσειση.

Την κίνησή του στηρίζει ο συμπατριώτης του και κάτοχος 15 Γκραν Σλαμ τίτλων στο τένις με αμαξίδιο, ο Ντίλαν Άλκοτ, ενώ η προσπάθεια του Ράιαν έχει ως αποτέλεσμα να έχει συλλέξει έως τώρα 17.000 υπογραφές υπέρ της προσπάθειάς του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ