fbpx

Παγκόσμιο IWMF: Στον ίδιο όμιλο Μεγάλη Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες

Παγκόσμιο IWMF: Στον ίδιο όμιλο Μεγάλη Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Μεγάλη Βρετανία και η κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου ομάδα των ΗΠΑ θα είναι στον ίδιο όμιλο στο τουρνουά του Ντουμπάι.

 Το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ ανδρών με αμαξίδιο είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί το 2022 ωστόσο για να μην διεξαχθεί παράλληλα με το Μουντιάλ του Κατάρ άλλαξε ημερομηνία και θα διεξαχθεί φέτος από τις 9 έως τις 20 Ιουνίου.

 Το ανδρικό τουρνουά περιλαμβάνει τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων με τον τέταρτο όμιλο να δείχνει ο πιο συναρπαστικός καθώς εκεί βρίσκονται οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες που βρέθηκαν στα ημιτελικά της προηγούμενης διοργάνωσης, το 2018 στο Αμβούργο. Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ιράν θα είναι στον ίδιο όμιλο μαζί με το Ιράκ.

Στον πρώτο όμιλο η οικοδέσποινα ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα αγωνιστεί στον πρώτο όμιλο με Αυστραλία, Ιταλία και Βραζιλία. Ο δεύτερος όμιλος περιλαμβάνει την Αίγυπτο, τη Γερμανία, τον Καναδά και την Ταϊλάνδη ενώ ο τρίτος την Ολλανδία, την Αργεντινή, τη Νότια Κορέα και τη Γαλλία.

 Η αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών περιλαμβάνει 2 ομίλους 6 ομάδων. Η κάτοχος του τίτλου αλλά και του χρυσού Παραολυμπιακού μεταλλίου, η Αργεντινή, βρίσκεται στον πρώτο όμιλο με τις ΗΠΑ, την Αλγερία, την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία και τη Γερμανία. Ο δεύτερος όμιλος αποτελείται από τις Μεγάλη Βρετανία, Κίνα, Βραζιλία, Καναδά, Αυστραλία και Ισπανία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ