ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Παγκόσμιο: “Αυλαία” για την Εύα Νίκου στην Ιταλία με άκυρη προσπάθεια λόγω καιρού

Παγκόσμιο: “Αυλαία” για την Εύα Νίκου στην Ιταλία με άκυρη προσπάθεια λόγω καιρού

Ολοκλήρωσε τις φετινές της αγωνιστικές υποχρεώσεις στην Cortina d’Ampezzo η Εύα Νίκου με τον οδηγό της Δημήτριο Προφέντζα, και όχι με τα καλύτερα αποτελέσματα, καθώς ο καιρός δημιούργησε προβλήματα, όχι μόνο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα χιονοσανίδας, αλλά και στη σειρά των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Στο World Cup Finals GS / SL, στην Ιταλία η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με τον οδηγό της, Δημήτριο Προφέντζα, ακυρώθηκαν στο χθεσινό (16/03) αγώνα τους, λόγω μεγάλης απόστασης που δημιουργήθηκε ανάμεσα τους.

Από την αρχή της διοργάνωσης όμως υπήρχαν προβλήματα. Αρχικά η βροχή ακύρωσε τον αγώνα της πρεμιέρας (14/03) του σλάλομ, και στο GS που διεξήχθη προχθές (15/03) η Ελληνίδα, αλλά και δύο πολύ καλές Αυστριακές, δεν κατάφεραν να τερματίσουν.

Η Νίκου ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, για να πετύχει καλό χρόνο και δεν μπόρεσε να κρατηθεί σε μια στροφή με αποτέλεσμα να ακυρωθεί. Την ακολούθησαν και δύο πολύ καλές Αυστριακές η Βερόνικα Αγκνιέ και η Ελίνα Στάρι, που και αυτές δεν κατάφεραν να τερματίσουν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Ιορδανίδη, ο αγώνας αυτός ήταν ο τελευταίος για φέτος, για την 6η Ελληνίδα Παραολυμπιονίκη, καθώς λόγω οικονομικής δυσπραγίας, αλλά και ελλείψει χορηγών, δεν μπορεί να είναι συνεπής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των διεθνών αγώνων:

«Μία εκπληκτική πορεία σε όλη τη σεζόν με πολλές διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες όπως τα Παγκόσμια Κύπελλα και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς στους αγώνες στην Κορτίνα, δεν ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η αγωνιστική περίοδος της σεζόν 2022- 2023 ολοκληρώθηκε σήμερα στην Cortina d’ Ampezzo, καθώς δεν μπορούμε λόγω οικονομικών δυσκολιών να ακολουθήσουμε το διεθνές καλεντάρι».

Τελευταία άρθρα Αμεα

Video Αμεα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.