fbpx

Το πρώτο Πανελλήνιο τουρνουά του Showdown από τον Πυρσό με τη συμβολή της ΕΠΕ

Το πρώτο Πανελλήνιο τουρνουά του Showdown από τον Πυρσό με τη συμβολή της ΕΠΕ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην σχολή τυφλών ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης από τον Πυρσό, η εκδήλωση παρουσίασης του showdown και το πρώτο πανελλήνιο τουρνουά του αθλήματος.

Πρόκειται για ένα νέο άθλημα το οποίο αναπτύσσεται με την οικονομική συμβολή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και την κινητοποίηση του προέδρου του Πυρσού Μπάμπη Τοκατλίδη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελάκης, ο ταμίας της ΕΠΕ Ανδρέας Κατσαρός, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΑΜ ΑμεΑ και πρόεδρος του ΑΣ Φίλιππος Στέφανος Φασιάς, ο πρόεδρος του ΑΣΤ Ήφαιστος Νικόλαος Αργυρός, ο εκπρόσωπος του ΑΣ Ελπίδα Χρήστος Μητσιόπουλος και τουΑΣ ΑμεΑ Κλειώ, Μένη Κεσανοπούλου. Παρών και ο εκπρόσωπος του ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης και διευθυντής του παραρτήματος Θεσσαλονίκης Γιώργος Καρβελάς. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι από την τοπική ένωση κεντρικής Μακεδονίας του Πανελλήνιο Σύνδεσμου Τυφλών, Δημήτρης Μισιρλής και Κατερίνα Λορέντζου, καθώς και ο χορηγός του Πυρσού, Κωνσταντίνος Παυλίδης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΕ, αφού συνεχάρη την προσπάθεια του Πυρσού να εισάγει αυτό το νέο άθλημα, μίλησε για την ύπαρξη πολλών δυσκολιών και στρεβλώσεων στον τομέα του αναπηρικού αθλητισμού στην Ελλάδα, τα οποία και προσπαθεί να περιορίσει με σκοπό να διατηρήσουμε το υπάρχον επίπεδο ανάπτυξης της αθλητικής δραστηριότητας στη χώρα, έχοντας ως πρότυπο και στόχο να συμβαδίζουμε με την αθλητική πραγματικότητα των προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών.

Οι υπόλοιποι ομιλητές απεύθυναν χαιρετισμούς και τόνισαν την μεγάλη σημασία που έχει η αθλητική δραστηριότητα στα άτομα με αναπηρία, τόσο για την ενεργή κοινωνική τους ζωή όσο και για την σωματική και πνευματική τους υγεία. Επίσης αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που ορθώνονται μπροστά στα σωματεία λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η διεξαγωγή του τουρνουά, στο οποίο έλαβαν μέρος οι αθλητές:
Παρασκευάς Αμπατζής, Ευσταθία Σταθοπούλου, Χρυσοβαλάντης Σταμούλης – ΑΕΤ Πυρσός
Μαρία Τζάλα, Γρηγόρης Αργυρόπουλος – ΑΣ ΑμεΑ Κλειώ
Θανάσης Χασιώτης – ΑΣΤ Ήφαιστος
Γεώργιος Τοκατλίδης – Εν Σώματι Υγιεί
Γιώργος Διαμαντής – Μεγαλόνησος
Γιάννης Παπανικολάου – ΑΣ Ελπίδα
Αικατερίνη Λορέτζου – ΑΣΤ Όμηρος

Διαιτήτης των αγώνων ήταν η Χρύσα Δελιορίδου. Μετά από συναρπαστικούς αγώνες νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο Παρασκευάς Αμπατζής.

Η ΑΕΤ Πυρσός με τη συμβολή της ΕΠΕ, θα συνεχίσει την ανάπτυξη του showdown, με στόχο να ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα των πανελληνίων πρωταθλημάτων που διοργανώνει η ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ