fbpx

Παγκόσμιο ΑμεΑ: Στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων οι ΗΠΑ

Παγκόσμιο ΑμεΑ: Στην κορυφή του πίνακα μεταλλίων οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είχε την πιο επιτυχημένη αποστολή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι και σνόουμπορντ ΑμεΑ.

Η αμερικανική ομάδα αποχώρησε από τη Μολίνα της Ισπανίας με απολογισμό τριών χρυσών, οκτώ αργυρών και πέντε χάλκινων μεταλλίων ενώ η Ιταλία κατέλαβε τη 2η θέση με τρία χρυσά, δύο αργυρά και ένα χάλκινο. Στην πρώτη τριάδα και η Πολωνία με δύο χρυσά, ένα αργυρό και δύο χάλκινα.

 Ο Νόα Έλιοτ πήρε την πρώτη θέση στο dual banked slalom LL1 ενώ ο επίσης Αμερικανός Μάικ Σουλτς πήρε τη 2η θέση. Οι ΗΠΑ πήραν τον τίτλο και στο ομαδικό των ανδρών με τους Μάικ Μάινορ και Ζακ Μίλερ να επικρατούν των Ιταλών Τζάκοπο Λουτσίνι και Εμάνουελ Περατόνερ στον τελικό.

 Ο Μάινορ πήρε κι άλλο μετάλλιο, το αργυρό στο UL slalom χάνοντας στον τελικό από τον Ελβετό Άρον Φάρνι ενώ οι Αμερικανοί έφτασαν σε νέο χρυσό με τις γυναίκες καθώς οι Μπρένα Χάκαμπι Κλεγκ, κάτοχος τριών χρυσών μεταλλίων σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, νίκησε τη Γαλλίδα Σεσίλ Ερναντέζ στον τελικό του LL1.

 Ο Λουτσίνι πήρε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ιταλίας στο σνόουμπορντ κρος UL όπου o Φάρνι ήταν δεύτερoς. Ο Περατόνερ πήρε το τρίτο χρυσό μετάλλιο της Ιταλίας νικώντας τον Μίλερ στον τελικό του LL2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ