fbpx

Αποδέχθηκε τον τριετή αποκλεισμό ο Μπέρντικ

Αποδέχθηκε τον τριετή αποκλεισμό ο Μπέρντικ

Με παρουσία σε δύο Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες ο Τάιλερ Μπέρντικ δέχθηκε την ποινή αποκλεισμού τριών ετών λόγω ντόπινγκ.

 Ο 42χρονος Αμερικανός, κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στο σνόουμπορντ κρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 στο Λιεχάμερ, δεν κατάφερε να δώσει δείγμα κατά τη διάρκεια εξέτασης εκτός διοργάνωσης στις 17 Ιανουαρίου. Αρχικά είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό τεσσάρων ετών αλλά καθώς αποδέχθηκε την παράβαση η ποινή του μειώθηκε στα τρία.

 Πέρα από την ποινή αποκλεισμού ο Μπέρντικ χάνει και τα αποτελέσματα που είχε σημειώσει από την στιγμή που δεν έδωσε δείγμα. Ο αθλητής από το Σολτ Λέικ Σίτι ήταν νοσηλευτής στους πεζοναύτες των ΗΠΑ όταν τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια από έκρηξη βόμβας κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Αφγανιστάν.

Με την στήριξη του προγράμματος για τους τραυματίες πολέμου της χώρας του πήρε μέρος στα Warrior Games το 2011 και το 2012 και μετά την 8η θέση στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014 οι πόνοι στα πόδια τον οδήγησαν στον ακρωτηριασμό ενώ στη διοργάνωση του 2022, στο Πεκίνο, πήρε την 14η θέση στο banked slalom.

Πέρα από το πάθος του για τον χειμερινό αθλητισμό ο Μπέρντικ έχει δίπλωμα ιστιοπλόου και έχει διανύσει 900 μίλια πολλές φορές στον κόλπο του Μεξικού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ