fbpx

Συγκίνηση στο πρώτο φιλικό των Εθνικών ομάδων Ελλάδας-Γερμανίας (pics)

Συγκίνηση στο πρώτο φιλικό των Εθνικών ομάδων Ελλάδας-Γερμανίας (pics)

Σε ένα γεμάτο-αθλητικά-Σαββατοκύριακο για την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ διεξήχθη στο Αθλητικό Κέντρο της Μίκρας, ο πρώτος φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου Τυφλών, μεταξύ των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Ένα γκολ στο 10’ του πρώτου ημιχρόνου, του Γιόνας Τόρινγκ ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη με 1-0, στους Γερμανούς σε αυτό το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων.

Στο ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο στη Μίκρα, για ποδόσφαιρο Τυφλών (εγκαινιάστηκε πρόπερσι από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη) βρέθηκε σύσσωμη η Πολιτειακή Αρχή της Θεσσαλονίκης, για να χαρεί αυτό το ποδοσφαιρικό “ραντεβού” των δύο ομάδων.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Νίκος Ζεϊμπέκης, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο πρόεδρος των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Πετρόγλου, αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποδοσφαίρου της IBSA και εμπνευστής του προγράμματος “A Ball for All” Ηλίας Μάστορας καθώς και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, για θέματα αναπήρων Γιάννης Καστούρας, παρακολούθησαν από την αρχή τον αγώνα, των δύο ομάδων.

Το “παρών” στον αγώνα έδωσαν και ο κ. Φώτης Μπίμπασης, από το κόμμα των Οικολόγων-Πράσινων καθώς ο Μπάμπης Τοκατλίδης, πρόεδρος της ΑΕΤ Πυρσός. “Παρών” στον αγώνα και ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ Γιώργος Μπαντής, ο οποίος έχει συμμετέχει στο φιλικό παιχνίδι της περασμένης Τρίτης (18/4) με μέλη του Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών.
“Ενθουσιασμένος και περήφανος”

Η “ψυχή” αυτών των δύο αγώνων ο Αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Carsten Müller, δήλωσε “ενθουσιασμένος και υπερήφανος”, που οι προσπάθειες τεσσάρων ετών, να πραγματοποιηθούν αυτοί οι αγώνες έγιναν πραγματικότητα. Επίσης ο κ. Müller, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την παρουσία του κόσμου, αλλά και τον ενθουσιασμό των αθλητών, τόσο της Γερμανίας όσο και της Ελλάδος. Ο Γερμανός αναπληρωτής πρόξενος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν για να γίνει αυτή η δράση. Τόσο τους ανθρώπους του γερμανικού προξενείου, αλλά και τους ανθρώπους της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ. Τους ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία που είχαν, εδώ και μήνες, τόσο την πρόεδρο Ιωάννα Καρυοφύλλη, τον Β΄αντιπρόεδρο Στέφανο Φασιά καθώς και την υπεύθυνη της διοργάνωσης Ιωάννα Παδιώτη, που με τις προσπάθειες τους έγινε πραγματικότητα αυτό το εγχείρημα.

Πριν την έναρξη του αγώνα και μετά την ανάκρουση των Εθνικών ύμνων των δύο χωρών, η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Müller, που δεν έκρυψε τη χαρά, αλλά και τη συγκίνησή του.

Η διακύμανση του αγώνα:
Ελλάδα-Γερμανία 0-1

Σκόρερ: Τόρινγκ (10’)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Πανίκος Στεφανίδης-οδηγός προπονητής Πασχάλης Αμπατζής): Χρήστος Εγγλέζος (τερματοφύλακας), Στράτος Εγγλέζος, Στέφανος Εφραιμίδης, Παρασκευάς Αμπατζής, Θεόδωρος Σιώτας, Μπεζιάνι Αντριάνο, Δημήτρης Φεϊμόγλου, Δήμος Ζαχαρος, Δήμος Γκαγκουσλής.

Γερμανία (Μάρτιν Μάνια-οδηγός προπονητής Γιόνας Νταβίντ): Σεμπάστιαν Τέμελ. Γιόνας Τόρινγκ, Γιόνας Φούρμαν, Αλεξ Φάνγκμαν, Τέμε Κούτιχ, Νίκο Ρότερ, Αλι Πέκτας, Χασάν Κοπαράν, Νικ Λάιντεκε

Διαιτητές: Χασμπής-Σταφυλίδης

Το δεύτερο παιχνίδι είναι αύριο (Σάββατο, 22 Απριλίου) στις 17:00, στο ίδιο γήπεδο της Μίκρας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ