ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Για δεύτερη χρονιά στην Κεφαλονιά το διεθνές τουρνουά Open

Για δεύτερη χρονιά στην Κεφαλονιά το διεθνές τουρνουά Open

Για δεύτερη χρονιά η Κεφαλονιά θα φιλοξενήσει ένα σημαντικό διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης για αθλητές και αθλήτριες με αναπηρίες.

Έχουν περάσει μόλις επτά μήνες από την 1ο-στη χώρα μας- διοργάνωση και η πρωτεύουσα των Επτανήσων είναι έτοιμη να φιλοξενήσει το 2ο διεθνές Open, που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 28 Απριλίου έως την Κυριακή 30 του μήνα, στο Αργοστόλι, στο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» και θα είναι το 5ο στη σειρά των Para Events της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITTF), για το 2023.

Οι δηλώσεις συμμετοχής έφθασαν περίπου τις 130, που μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς, οι επισκέπτες στο νησί θα είναι γύρω στους 200 και προέρχονται από 20 χώρες, του κόσμου. Διοργανώτρια είναι η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ΕΦΟΕπΑ), το δήμο Κεφαλονιάς, την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς και Ιθάκης καθώς και τον τοπικό Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Οι 130 δηλώσεις στο ITTF Fa 20 Greek Para Open 2023, όπως τιτλοφορείται διεθνώς, χωρίζονται σε 95 άνδρες και 35 γυναίκες. Επίσης, 36 αθλητές είναι από τις κατηγορίες σε αμαξίδιο και 94 από τις κατηγορίες ορθίων. Το τουρνουά περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού και του διπλού.

Οι ελληνικές συμμετοχές είναι 9 (6 άνδρες και 3 γυναίκες) και από την Κύπρο θα πάρουν μέρος στο τουρνουά τρεις άνδρες.

Οι υπόλοιποι αθλητές που θα ταξιδέψουν στα Επτάνησα είναι από τις: Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Ισπανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Χονγκ Κονγκ, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Καζακστάν, Κορέα, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ουκρανία και Ουρουγουάη.

Την Οργανωτική Επιτροπή του Όπεν αποτελούν ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος (πρόεδρος), η πρόεδρος της Ε.Α.ΟΜ.-ΑμεΑ. Ιωάννα Καριοφύλλη (αντιπρόεδρος), ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστας Παπαγεωργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αργοστολίου Διονύσης Μινέτος, ο αντιπρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά και Ιθάκη Βίκτωρ Ρουχοτάς και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Α.ΟΜ.-ΑμεΑ. και υπεύθυνος εθνικών ομάδων Κωνσταντίνος Σιάχος (μέλη).

Διευθυντής αγώνων είναι και φέτος ο Πολυχρόνης Πολίτσης, προπονητής του Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά και Ιθάκη και πρώην διεθνής αθλητής στα άτομα με αναπηρίες. Competition manager ορίστηκε από την ITTF ο Βραζιλιάνος Έντμιλσον Πινέιρο και επιδιαιτητής ο Φινλανδός Άσκο Ράσινεν.

Παράλληλα με το 2ο ‘Οπεν πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης «Greek ptt 2023» στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, διεξάγεται και διεθνές σεμινάριο classification level 1, το οποίο διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (ITTF) και την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ. Για το λόγο αυτό έχουν έρθει τέσσερις διεθνείς classifier, οι οποίοι θα εκπαιδεύσουν 12 υποψηφίους από 7 διαφορετικές χώρες. Εκτός από τους δύο Έλληνες υποψηφίους υπάρχουν υποψήφιοι από τις: Πολωνία, Αγγλία, Σερβία, Νορβηγία, Πορτογαλία και Βέλγιο. Οι υποψήφιοι που θα επιτύχουν στις εξετάσεις που θα δώσουν στο τέλος του σεμιναρίου θα αποκτήσουν πιστοποίηση ως classifiers επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε εθνικό επίπεδο. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται το Σάββατο.

Τελευταία άρθρα Αμεα

Video Αμεα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.