ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Δρόμεια 2023: Με τη συμμετοχή του «χρυσού» Παραολυμπιονίκη Νάσου Γκαβέλα

Δρόμεια 2023: Με τη συμμετοχή του «χρυσού» Παραολυμπιονίκη Νάσου Γκαβέλα

Το διεθνές μίτινγκ δρόμων ταχύτητας «Δρόμεια» αυτή τη χρονιά πρωτοπορεί και στο πρόγραμμά του θα εντάξει μία κούρσα για Άτομα με Αναπηρίες. Σε αυτή την κούρσα θα πάρει μέρος και ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης των 100 μ. Νάσος Γκαβέλας, οποίος θα προσπαθήσει να πετύχει μία εντυπωσιακή επίδοση.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 3 Ιουνίου, στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής» με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών από όλη την Ευρώπη. Για πρώτη φορά σε ένα ελληνικό διεθνές μίτινγκ θα διεξαχθεί μία κούρσα για ΑμεΑ, τα αποτελέσματα της οποίας θα μετρήσουν σε διεθνές επίπεδο.

Τα «Δρόμεια» έχουν ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και της IPCAthletics και, μέσα από τη διοργάνωση, θα σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι για όλους.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ σε ένα διεθνές μίτινγκ στην Ελλάδα, με θεατέςτους αγαπημένους μου ανθρώπους. Θα δείξουμε σε όλους ότι η Ελλάδα μπορεί να διοργανώσεικαλούς αγώνες και ότι ο αθλητισμός ενώνει. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον ΤεχνικόΔιευθυντή Αγώνων και παγκόσμιο πρωταθλητή Χάρη Παπαδιά για τη διοργάνωση και να τονευχαριστήσω που συμπεριέλαβε σε αυτή μία κούρσα ΑμεΑ», δήλωσε ο «χρυσός»Παραολυμπιονίκης Νάσος Γκαβέλας.

Το «χρυσό παιδί» των σπριντ θα πάρει μέρος στα 100 μ. και, όπως είπε ο προπονητής τουΝέστορας Κολοβός, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και θα επιδιώξει μία σπουδαία επίδοση. «Το«Δρόμεια» εξελίσσονται σε έναν από τους καλύτερους αγώνες της Ευρώπης. Είναι πολύ ωραίο πουοι διοργανωτές εντάσσουν σε αυτά μία κούρσα για ΑμεΑ. Ο Νάσος βρίσκεται σε περίοδοπροετοιμασίας, είναι σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσει να πετύχει ένα ρεκόρ», υπογράμμισεο προπονητής του Παραολυμπιονίκη.

Το πρόγραμμα του διεθνούς μίτινγκ δρόμων ταχύτητας «Δρόμεια» περιλαμβάνει ατομικάαγωνίσματα και σκυταλοδρομίες και, μέχρι τώρα, έχουν δηλώσει συμμετοχή εθνικές ομάδες από δέκα χώρες. Το διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια» θα διεξαχθεί με την υποστήριξη των Καλλίστη,Admiral, Χήτος ΑΕΒΕΕ, Saint Laurence, Εθνική Ασφαλιστική και Αιγέας ΑΜΚΕ.

Το μίτινγκ αποτελεί συνδιοργάνωση του ΑΟ Βάρης «Δρομέας» και του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. Η διοργάνωση εντάσσεται στη διεθνή σειρά μίτινγκ στίβου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «Continental Tour» και οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και βαθμούς για το world athletics ranking system.

Τελευταία άρθρα Αμεα

Video Αμεα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.