fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πέρασε αήττητος στα ημιτελικά ο Πολυχρονίδης

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πέρασε αήττητος στα ημιτελικά ο Πολυχρονίδης

Η εξαιρετική παρουσία του Γρηγόρη Πολυχρονίδη (BC3) στο Παγκόσμιο κύπελλο μπότσια, που διεξάγεται στο Μόντρεαλ συνεχίζεται με τον Έλληνα Παραολυμπιονίκη να διεκδικεί πλέον μία θέση στον τελικό.

Ο Πολυχρονίδης ήταν ασταμάτητος και στον προημιτελικό όπου επιβλήθηκε 9-0 επί του Ισπανού Βαφίντ Μπουσέριτ και πλέον στον ημιτελικό καλείται να αντιμετωπίσει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος. Τον Νοτιοκορεάτη Τζέονγκ Χογουόν ο οποίος το 2016 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Ρίο κερδίζοντας στον τελικό τον Πολυχρονίδη, ενώ το 2021 στο Τόκιο αναδείχθηκε χρυσός Παραολυμπιονίκης στα ζευγάρια (μεικτό), εκεί όπου ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης με την Άννα Ντέντα και την Αναστασία Πυργιώτη κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Στον άλλο ημιτελικό αντιμέτωποι θα τεθούν ο Άνταμ Πέσκα (χρυσός Παραολυμπιονίκης του Τόκιο) και ο Τζέιμι Μακόουαν.

Στην κατηγορία BC3 των γυναικών, η Άννα Ντέντα δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ιαπωνέζα Αγιάνε Ιτσινόε από την οποία ηττήθηκε 4-2 στα προημιτελικά και αποκλείστηκε.

Εκτός ημιτελικών στην κατηγορία ΒC4 των γυναικών έμεινε και η Χρυσή Μόρφη η οποία στα προημιτελικά έχασε από την Άλισον Λεβίν (Καναδάς) με 5-1.

Στα προημιτελικά σταμάτησε και ο Παναγιώτης Σουλάνης (BC1) που έχασε από τον Ντάνιελ Πέρεζ (Ολλανδία) με 5-3.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ