fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο: Θρίαμβος με χρυσό μετάλλιο για τον Γκρέμισλαβ Μωυσιάδη στην Τιφλίδα

Παγκόσμιο Κύπελλο: Θρίαμβος με χρυσό μετάλλιο για τον Γκρέμισλαβ Μωυσιάδη στην Τιφλίδα

Ο μήνας μπήκε καλά για τον Γκρέμισλαβ Μωυσιάδη και με τον καλύτερο τρόπο έπεσε η “αυλαία”, για την ελληνική αποστολή του Παγκοσμίου κυπέλλου, “2023 Tbilisi World Cup”, που διεξήχθη στην Τιφλίδα.

Μετά το αργυρό μετάλλιο του Πασχάλη Κουλούμογλου στα 59κ., στην πρεμιέρα, ήρθε το χρυσό (σύνολο 2 χρυσά, για το Best και το σύνολο) του Μωυσιάδη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής σήκωσε στην 3η του προσπάθεια 183κ., το οποίο είναι πανευρωπαϊκό ρεκόρ legend, στη νέα ηλικιακή κατηγορία, για αθλητές πάνω από 45 ετών. Με τη σειρά οι προσπάθειές του, ήταν 173κ. στην 1η, 181κ. στη 2η και τα 183 στην 3η.

Με αυτή του την επιτυχία πλέον φιγουράρει στην 6η θέση της ranking list, για το Παρίσι. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο Μωυσιάδης άλλαξε κατηγορία, κατέβηκε από τα 80κ. όπου αγωνιζόταν, στα 72κ. για να διεκδικήσει την παρουσία του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και όλα δείχνουν ότι είναι σε καλό δρόμο.

Στη 2η θέση με 182κ. ήταν ο Τόνσα Μαράσρι από την Ταϊλάνδη και το βάθρο συμπλήρωσε ο Ιμπραήμ Μουσταφά, από τη Σαουδική Αραβία, με 145κ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ