fbpx

Στον Αγώνα κατά των Διακρίσεων στο ΟΑΚΑ οι Αθλητές τοξοβολίας του Φάρου Τυφλών Ελλάδας

Στον Αγώνα κατά των Διακρίσεων στο ΟΑΚΑ οι Αθλητές τοξοβολίας του Φάρου Τυφλών Ελλάδας

Στο ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (2/5) συντονιστική συνάντηση για τη συμμετοχή του Φάρου Τυφλών Ελλάδος στον 1st Zero Discrimination Run, τον πρώτο αγώνα κατά των διακρίσεων στην Ελλάδα, που θα γίνει στο ΟΑΚΑ, την Κυριακή (14/5).

Ο αγώνας τοξοβολίας που διοργανώνεται  από τους Δρομείς Ελπίδας, σε συνεργασία με την Ένωση Συμμετασχόντων  σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) και τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών (ΣΕΠ), με την υποστήριξη του Τihio Race και  την αιγίδα του ΟΑΚΑ θα φέρει ηχηρά μηνύματα υπέρ της ισότητας στην κοινωνική ένταξη και κατά των διακρίσεων που ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει διακηρύξει με μεγάλη έμφαση.

Οι αθλητές τοξοβολίας με προβλήματα όρασης, προπονούνται από τον Αθλητικό Όμιλο Καρέα συστηματικά τους τελευταίους 12 μήνες στις εγκαταστάσεις του Φάρου Τυφλών στην Καλλιθέα και αποδεικνύουν με αθλητικούς, πνευματικούς και τεχνικούς όρους, κυρίως όμως με όρους δύναμης ψυχής και θέλησης, ότι δεν υπάρχουν στόχοι που δεν είναι εφικτοί.

Στην συνάντηση μετείχαν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος των Δρομέων Ελπίδας κ. Μαρία Σταβάρα και η Γεν. Γραμματέας κ. Αδαμαντία Ακουμιανάκη, η Πρόεδρος του Φάρου Τυφλών κ. Μαρία Τζεβελέκου, η εκπρόσωπος και μέλος του ΔΣ του Α.Ο. Καρέα κ. Μαρία Κυριλλοπούλου, οι εκπρόσωποι και αρμόδια στελέχη του ΟΑΚΑ που θα συμβάλουν με τις δυνάμεις τους στην επιτυχία του αγώνα, ο κ Χρήστος Κορομηλάς, διακεκριμένος αθλητής και μέλος του ΔΣ του Φάρου Τυφλών, καθώς και η κ. Γεωργία Μήλα, Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Φάρου, και ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Σταθόπουλος.

Η συμμετοχή τυφλών αθλητών Τοξοβολίας στον αγώνα έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του Δημήτρη Αναστασόπουλου, μαθητή λυκείου, αθλητή του Α.Ο. Καρέα, πρωταθλητή Τοξοβολίας με πανελλήνιες διακρίσεις, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής της οργανωμένης εκμάθησης τοξοβολίας ατόμων με οπτική αναπηρία στο Φάρο Τυφλών, όπου λειτούργησε το πρώτο τμήμα αθλητών τοξοβολίας για άτομα με οπτική αναπηρία στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ