fbpx

Πανελλήνιο Στίβου ΑμεΑ: Με πολλά ρεκόρ και ένα νέο όριο για το Παγκόσμιο ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα

Πανελλήνιο Στίβου ΑμεΑ: Με πολλά ρεκόρ και ένα νέο όριο για το Παγκόσμιο ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα

Με ένα ευρωπαϊκό και πολλά πανελλήνια ρεκόρ, σε διάφορες κατηγορίες καθώς και ένα νέο όριο, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Παρισιού, που θα διεξαχθεί τον προσεχή Ιούλιο, έπεσε η αυλαία της 1ης ημέρας του ΥΓΕΙΑ Πανελληνίου πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ, στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης.

Υπήρξαν όμως και επιβεβαιώσεις ορίων από αθλητές και αθλήτριες, για το παγκόσμιο του Παρισιού, για πολλοστή φορά.

Η Τάνια Κεραμυδά, του σωματείου “Ελπίδα Θεσσαλονίκης” 20 ημέρες μετά το νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ στο ακόντιο γυναικών , στην κατηγορία F57, με βολή στα 18,22μ., το βελτίωσε ακόμη πιο πολύ, με βολή στα 18,53μ. στην τελευταία της προσπάθεια, βελτιώνοντας και το πανελλήνιο ρεκόρ.
Το νέο όριο για το παγκόσμιο του Παρισιού πέτυχε ο Φώτης Ντίμερης στη σφαίρα F42 ανδρών με βολή στα 12.99 (όριο 12.99).

Για πρώτη φορά εφέτος -το είχαν πιάσει πέρυσι- επιβεβαίωσαν το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Στέλιος Μαλακόπουλος, στο μήκος Τ62, με άλμα στα 6.99μ. (+1,5) και ο Αναστάσης Πετρόπουλος στο μήκος Τ36, με άλμα 5.06μ. (+1,5).

Επίσης, για πολλοστή φορά επιβεβαίωσαν το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα οι: Ανυφαντής, Στεφανουδάκης, Γκαβέλας, Καμάρας, Λιάγκου, Σμαραγδή, Τζούνης και Στεφανίδης.
Μικρά-μικρά της 1ης ημέρας

-Το “παρών” στους αγώνες έδωσαν οι Πολιτειακές Αρχές της Θεσσαλονίκης, με την Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Βούλα Πατουλίδου να κάνει και απονομές. O Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου. Απονομές έκανε και ο ο αναπληρωτής πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Carsten Muller, όπως και ο τέως γ.γ.Α Γιώργος Λυσσαρίδης. Παρούσα στους αγώνες και η πρόεδρος του σωματείου της Καλλιπάτειρας Θεσσαλονίκης Κούλα Γιαννακίδου.

-Παρόντες στους αγώνες του ΥΓΕΙΑ Πανελληνίου πρωταθλήματος Στίβου και ο Α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΕ Αθανάσιος Τσιβίλης, καθώς και το μέλος της Ολομέλειας της ΕΠΕ Πάρης Αλβανός.

-Απονομές μεταλλίων στους νικητές έκανε και η ταμίας του Δ.Σ. της ΟΣΕΚΑ Βίκυ Νικολακάρου, η καθηγήτρια Ειδικής Φ.Α ΤΕΦΑΑ, του ΑΠΘ Ελένη Φωτιάδου, καθώς και η κ. Αρετή Μπατα δικηγόρος, όπως και ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Φώτης Μπιμπασης.

-Παρόντες από το Δ.Σ. της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ η πρόεδρος Ιωάννα Καρυοφύλλη, ο Α’ αντιπρόεδρος Δημήτρης Σηφάκης, Β΄αντιπρόεδρος Στέφανος Φασιάς, η γενική γραμματέας Κωνσταντίνα Σωτηριάδη, η αναπληρωτής ταμίας Θωμαή Θεοδωρίδου, ο Έφορος Αθλημάτων IWAS Παναγιώτης Καδδάς και ο Έφορος Εθνικών ομάδων Κωνσταντίνος Σιάχος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ