fbpx

Σμαραγδή: «Κάθε φορά που προετοιμάζομαι για Παραολυμπιακούς Αγώνες νιώθω ότι βιώνω μια νέα εμπειρία»

Σμαραγδή: «Κάθε φορά που προετοιμάζομαι για Παραολυμπιακούς Αγώνες νιώθω ότι βιώνω μια νέα εμπειρία»

Μετά τις νίκες της στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑμεΑ στο μήκος Τ47 με 5.00μ (+2,2) και στο τριπλούν Τ47 με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 10.46μ (+0,7), η Στέλλα Σμαραγδή συνέχισε τους αγώνες στον 2ο όμιλο των διασυλλογικών αγώνων στο Καυτατζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης.

Αγωνίστηκε στο μήκος και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, ιδιαίτερα μετά την σωματική επιβάρυνση των προηγούμενων ημερών: «Στο διασυλλογικό αγωνίστηκα αμέσως μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ήμουν τρίτη μέρα σερί και η αλήθεια είναι πως ένιωθα κουρασμένη και άτονη. Ωστόσο στο πρώτο άλμα έκανα 5.31μ (season best), μια επίδοση πιο αντιπροσωπευτική σε σχέση με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑμεΑ που δεν μου βγήκε κάποιο μεγάλο έγκυρο άλμα. Δυστυχώς όμως δεν μετράει καθώς έγινε σε αγώνα άλλης ομοσπονδίας. Όπως και να έχει αυτό μου αποδεικνύει πως υπό άλλες συνθήκες έχω την δυνατότητα για πιο μεγάλα άλματα και αυτό θα επιδιώξω σε επόμενους αγώνες».

Η 28χρονη αθλήτρια του μήκους δεν είχε μια εύκολη σεζόν, καθώς εμφάνισε έναν σοβαρό τραυματισμό, ο οποίος την κράτησε λίγο πίσω στις προπονήσεις, αλλά τώρα αποτελεί παρελθόν: «Η προετοιμασία μου φέτος μετράει μόλις δυο μήνες καθώς από τον Δεκέμβριο είχα να αντιμετωπίσω το οστικό οίδημα στον κόκκυγα που με ταλαιπώρησε αρκετά. Όταν έμαθα ότι έφυγε το οίδημα, πίστεψα πως έγινε ένα θαύμα και όταν έπιασα το όριο πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα επιβεβαιώθηκα πως άξιζε όλος ο πόνος που υπέμεινα», ανέφερε και συμπλήρωσε για τις επιδόσεις της: «Οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι αποδεκτό και μου μαθαίνει κάτι για να συνεχίζω και να βελτιώνομαι. Στην παρούσα φάση μόνο θετικά συναισθήματα έχω».

Το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού του 2023 είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Παρίσι και εκεί ο στόχος είναι ένα μετάλλιο, αλλά ταυτόχρονα στην γαλλική πρωτεύουσα θα δοθούν εισιτήρια για τους Παραολυμπιακούς: «Ανυπομονώ για το παγκόσμιο στο Παρίσι διότι είναι αγώνας σταθμός ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων και εύχομαι όλη η ελληνική αποστολή να πάει καλά ώστε να έχουμε και θέσεις για του χρόνου. Κάθε φορά που προετοιμάζομαι για Παραολυμπιακούς Αγώνες νιώθω ότι βιώνω μια νέα εμπειρία. Οι στόχοι μου γενικά είναι η προέκταση του εαυτού μου. Είναι η εξέλιξή μου και όλες μου οι εσωτερικές δυνάμεις επικεντρώνονται εκεί».

Μπορεί οι Παραολυμπιακοί να πλησιάζουν, αλλά η Σμαραγδή δεν αποπροσανατολίζεται από το πρόγραμμά της και βάζει τις προατεραιότητές της σε σειρά: «Προς το παρόν επικεντρώνομαι στην προετοιμασία μου για το Παρίσι και να ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική χρονιά. Μετά λίγη ξεκούραση και επιστροφή με το καλό για την νέα αγωνιστική χρονιά στην οποία εκτός από τους Παρολυμπιακούς Αγωνες θα έχουμε και παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Κόμπε της Ιαπωνίας τον Μάιο, το οποίο ήταν να γίνει το 2022 και αναβλήθηκε».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ