fbpx

Συγκίνηση στον πρώτο αγώνα τοξοβολίας για τυφλούς στην Ελλάδα

Συγκίνηση στον πρώτο αγώνα τοξοβολίας για τυφλούς στην Ελλάδα

Με πολλή μεγάλη επιτυχία και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ στις 14 Μαΐου 2023 ο αγώνας 1st Zero Discrimination Run με τη συμμετοχή του Φάρου Τυφλών της Ελλάδας στο αγώνισμα της Τοξοβολίας.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τους Δρομείς Ελπίδας, σε συνεργασία με την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) και τον Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών (ΣΕΠ), με την υποστήριξη του Τihio Race και την αιγίδα του ΟΑΚΑ και έφερε πολύ ηχηρά μηνύματα υπέρ της ισότητας στην κοινωνική ένταξη και κατά των διακρίσεων, που ο ΟΗΕ έχει διακηρύξει με μεγάλη έμφαση.

Οι αθλητές τοξοβολίας με προβλήματα όρασης απέδειξαν στον αγώνα ότι δεν υπάρχουν στόχοι που δεν είναι εφικτοί. Με επιμονή και θέληση, με εσωτερικά χαρίσματα, με συγκέντρωση και πνευματική δύναμη, έδειξαν σε όλα τα παιδιά και μεγάλους που συμμετείχαν στον Ζero Discrimination Run, ότι όλοι οι ανθρώπινοι φόβοι και οι δυσκολίες μπορούν να νικηθούν.

Η συμμετοχή τυφλών αθλητών Τοξοβολίας στον αγώνα έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του Δημήτρη Αναστασόπουλου, μαθητή Λυκείου στο Κολλέγιο Ψυχικού, αθλητή του ΑΟ Καρέα, πρωταθλητή Τοξοβολίας με πανελλήνιες διακρίσεις, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής της οργανωμένης εκμάθησης τοξοβολίας ατόμων με οπτική αναπηρία στο Φάρο Τυφλών, όπου λειτούργησε το πρώτο τμήμα αθλητών τοξοβολίας για άτομα με οπτική αναπηρία στην Ελλάδα.

Το μήνυμα της πρωτοβουλίας αυτής και η έμπνευση συνδέονται με το στόχο όλων μας να αποδεικνύουμε μέσα μας , ότι είμαστε δυνατοί, ότι μπορούμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο. Όλα είναι εφικτά στη ζωή μας, αρκεί να το θέλουμε, να προσπαθούμε, και να πιστεύουμε σ’ αυτά.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ