fbpx

Απεβίωσε ο Ρικ Χόιτ, ο γιος του “Πατέρα του αιώνα” (pics)

Απεβίωσε ο Ρικ Χόιτ, ο γιος του “Πατέρα του αιώνα” (pics)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο Ρικ Χόιτ, ο γιος στο δίδυμο πατέρα-γιου που έμεινε στην ιστορία ως Team Hoyt (Ομάδα Χόιτ). Ο Ρικ Χόιτ, που έπασχε από εγκεφαλική παράλυση από τη γέννα, όντας τετραπληγικός σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, είχε συμμετάσχει μαζί με τον πατέρα του Ντικ Χόιτ σε πάνω από 1.100 αγώνες μεγάλων αποστάσεων, επί περίπου τέσσερις δεκαετίες.

Η απίστευτη θέληση του Ντικ Χόιτ να στηρίξει τον γιο του σε αυτό το εγχείρημα, σπρώχνοντας ο ίδιος το τροχήλατο, τον καθιέρωσε στη κοινή συνείδηση με το προσωνύμιο “Ο πατέρας του αιώνα”. Ο πρώτος αγώνας που συμμετείχαν οι δυο τους ήταν το μακρινό 1977 και έκτοτε έδωσαν το παρών σε πλήθος διοργανώσεων, μεταξύ των οποίων πάνω από 30 χρονιές στον Μαραθώνιο της Βοστώνης μεταξύ των ετών 1981 και 2017.

Συνολικά το δίδυμο πατέρα και γιου συμμετείχε σε περισσότερες από 1.100 διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και 247 αγώνες τριάθλου. Το 2008 οι δυο τους κέρδισαν μάλιστα και μία θέση στο Ironman Hall Of Fame.

Ο Ντικ Χόιτ έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2021 σε ηλικία 80 ετών. Τώρα τον ακολούθησε και ο γιος του, αντιμετωπίζοντας αναπνευστικές επιπλοκές. Οι δυο τους θα μείνουν στην ιστορία ως ένα δίδυμο που απέδειξε ότι η θέληση είναι ικανή να αντιμετωπίσει κάθε εμπόδιο στη ζωή, όσο δυσθεώρητο κι αν αυτό φαίνεται.

Άγαλμα των πατέρα και γιου Χόιτ τοποθετημένο δίπλα στον χώρο εκκίνησης του Μαραθωνίου της Βοστώνης.
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα ΑμεΑ