ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ευρωπαϊκό Παρά-Αθλημάτων: Χάλκινο μετάλλιο για το ζευγάρι Ντέντα-Πολυχρονίδη

Ευρωπαϊκό Παρά-Αθλημάτων: Χάλκινο μετάλλιο για το ζευγάρι Ντέντα-Πολυχρονίδη

Με ακόμη ένα χάλκινο μετάλλιο, ολοκλήρωσε η ελληνική αποστολή του Μπότσια, την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παρά-Αθλημάτων, που διεξάγεται στο Ρότερνταμ.

Το χάλκινο μετάλλιο στα ζευγάρια της κατηγορίας BC3, κατέκτησαν ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης (ramp operator Κατερίνα Πατρώνη) και η Άννα Ντέντα (ramp operator Χριστίνα Ντέντα) καθώς αγωνίστηκαν στο “μικρό” τελικό.

Ο λόγος που δεν αγωνίστηκαν στον τελικό ήταν ότι στο τέλος του ημιτελικού με την ομάδα της Πολωνίας και αφού είχε τελειώσει υπέρ της ελληνικής ομάδας με 4-3 και πήγαινε αήττητη, για την υπεράσπιση του τίτλου της, από το 2021 η πρώτη διαιτητής του αγώνα θεώρησε ότι 2 μπάλες της ελληνικής ομάδας είχαν διαφορετική υφή, από αυτή που θα έπρεπε. Μετά το τέλος του αγώνα (γίνεται ξανά έλεγχος), αλλά να τονίσουμε ότι οι αγώνες διεξήχθησαν σε ανοιχτό χώρο με υγρασία 90% και είναι απόλυτα λογική η διαφοροποίηση. Το αποτέλεσμα τελικά ήταν να κοπούν οι 2 αυτές μπάλες και το παιχνίδι να καταχωρηθεί υπέρ των Πολωνών.

Πέρασαν έτσι στον τελικό, αν και το ελληνικό ζευγάρι, δικαιώθηκε στη συνέχεια, ήταν όμως αργά και το αποτέλεσμα είχε ήδη καταχωρηθεί. Έτσι Πολυχρονίδης και Ντέντα βρέθηκαν να αγωνίζονται για το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο, παρά την όχι και τόσο καλή ψυχολογία τους, κατέκτησαν καθώς επικράτησαν με 3-2 των Πορτογάλων. Το ελληνικό δίδυμο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ανέβηκε στο βάθρο, του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, για ακόμη μια φορά.

Η ελληνική αποστολή του Μπότσια, επιστρέφει σήμερα, Δευτέρα (14/8) στις 16:20.

Τελευταία άρθρα Αμεα

Video Αμεα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και λάβετε ενημερώσεις στα εισερχόμενά σας. Δεν θα σας στείλουμε spam και σεβόμαστε το απόρρητό σας.